לחם יוגורט ורוזמרין

 לחם יוגורט ורוזמרין

לחם יוגורט ורוזמרין הוא לחם שאני מכינה הרבה שנים. ניתן לגוון בתבלינים ששמים בפנים. אנחנו אוהבים את הרוזמרין שגדל אצלנו באדנית במרפסת ומשתלב מעולה במאפים ותבשילים. הכי טעים ובריא לחם שמכינים לבד בבית! הבית מתמלא ריח משגע והטעם של לחם טרי פשוט מעולה

לחם יוגורט ורוזמרין

מצרכים

לכיכר לחם אחת גדולה

250 גרם קמח חיטה מלא ( 2 כוסות)
250 גרם קמח לבן רגיל (3/4 1 כוסות)
1 כף שמרים יבשים (או 25 גר' שמרים טריים)
200 מ"ל יוגורט
80 מ"ל שמן זית (1/3 כוס)
2 כפות חומץ רגיל
1/2 כף מלח
2 כפות רוזמרין טרי שטוף היטב וקצוץ.
1 כף תערובת תבלינים איטלקית יבשה (לא חובה. אפשר גם כף רוזמרין מיובש)
120 מ"ל מים
(1/2 כוס)

לחם יוגורט ורוזמרין

לחם יוגורט ורוזמרין

אופן הכנה

  • לערבב יחד את שני סוגי הקמחים בקערת המערבל, להוסיף את השמרים (אם טריים לפורר פנימה) ולערבב. להוסיף יוגורט ולהתחיל לערבב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול להוסיף שמן זית, חומץ, רוזמרין טרי ותבלינים יבשים. להוסיף את כל המים ובסוף את המלח. להמשיך לערבל במהירות בינונית כעשר דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לאחר עשר דקות יש להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש אותו מעט. להעביר לקערה משומנת. לכסות במגבת או ניילון נצמד ולהתפיח התפחה ראשונה להכפלת נפח
  • לאחר התפחה ראשונה, להוציא מהבצק את האוויר בעדינות, לכסות שוב ולתת לו לתפוח התפחה שנייה כחצי שעה
  • לאחר התפחה שלישית, להוציא את האוויר ממש בעדינות ,לעצב צורה של כיכר לחם ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים בכיכר ולהתפיח להכפלת נפח
  • לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהכניס את הלחם לאפייה
  • לאפות 15 דקות ב- 230 מעלות ולאחר מכן להוריד טמפרטורה ל- 190 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות לקבלת צליל חלול כאשר נוקשים על תחתית הלחם
  • להעביר את הלחם לצינון על רשת. ניתן לפרוס ולהקפיא בשקית אטומה
לחם יוגורט ורוזמרין