עוגת גבינה לימונית עם קרם לימון וקצפת

עוגת גבינה לימונית עם קרם לימון וקצפת

עוגת גבינה לימונית מאוד עדינה וטעימה. גבינה ולימון שילוב נפלא של טעמים את הלימון הכנסתי לתערובת הגבינה כמובן בקרם הלימון מעל העוגה ובקצפת המעטרת את העוגה

עוגת גבינה לימונית עם קרם לימון וקצפת

מצרכים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

בסיס

150 גרם ביסקוויטים טחונים
60 גרם חמאה מומסת ולא רותחת

מלית גבינה

250 גרם גבינה לבנה 5%
225 גרם גבינת שמנת 25%-30%
300 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
4 ביצים גודל
L
גרידת לימון מלימון אחד
200 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם קורנפלור ( 6 כפות)

קרם לימון

120 מ"ל מיץ לימון טרי (1/2 כוס)
גרידת לימון מלימון אחד
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם חמאה
2 ביצים גודל
L
1 חלמון ביצה

עיטור קצפת

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
4 כפות מקרם הלימון שהכנו

עוגת גבינה לימונית עם קרם לימון וקצפת

אופן הכנה

בסיס

  • לערבב יחד ביסקוויטים וחמאה
  • לרפד תחתית של תבנית בנייר אפייה ולהדק אליה את תערובת הביסקוויטים לא כולל דפנות.

מלית גבינה

  • בקערת המיקסר לשים גבינה לבנה וגבינת שמנת ולערבב עם וו הגיטרה
  • להוסיף את שאר החומרים ולערבב במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
  • לצקת מעל הבסיס שהכנו ולהכניס לתנור שחיממנו מראש ל-160 מעלות. זמן אפייה כ- 45 דקות.
  • לצנן את העוגה ולהעביר למקרר. (העוגה צריכה להיות במקרר לפחות שלוש שעות לפני שנצפה אותה בקרם הלימון)

קרם לימון

  • להקציף יחד ביצים וחלמון לקצף בהיר וסמיך. לשים בצד בהישג יד
  • בסיר בינוני להמיס חמאה על אש בינונית להוסיף סוכר ומיץ לימון לערבב ברציפות ולבשל כ- 5 דקות. להוסיף פנימה את תערובת הביצים שהקצפנו לערבב תוך כדי בישול על אש נמוכה
  • להמשיך לערבב ולבשל כ - 4 דקות לקבלת מרקם סמיך. לשים לב שלא ייווצרו גושים. להוריד מהאש להעביר לקופסה עם מכסה. 
  • לאחסן במקרר עד השימוש (הקרם צריך להיות במקרר לפחות 6 שעות לפני שאפשר למרוח אותו על העוגה)

הרכבת העוגה

  • להעביר את העוגה לצלחת הגשה
  • לערבב את קרם הלימון ולשמור בצד 4 כפות לקצפת
  • למרוח מעל העוגה את קרם הלימון על החלק העליון ולא בצדדים, לא נורא אם הקרם מעט נוזל לצדדים
  •  להחזיר למקרר לשעתיים כדי שקרם הלימון יתייצב.
  • להקציף יחד שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. לקפל פנימה 4 כפות קרם לימון ששמרנו בצד. להעביר את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן מס' 14
  • לזלף את הקצפת מהחלק התחתון של העוגה כלפי מעלה כמו שרואים בתמונה. 
  • להעביר את העוגה למקרר ,צריכה להתייצב כחמש שעות לפחות לפני ההגשה
  • העוגה לא גבוהה, היא בגובה של טארט אם רוצים עוגה גבוהה יותר יש לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
עוגת גבינה לימונית עם קרם לימון וקצפת