פאי תפוחים ושזיפים

 פאי תפוחים ושזיפים

אני מאוד אוהבת פאי תפוחים עם תפוחים מסוגים שונים ועיצובים מגוונים. בחרתי לשלב בפאי שזיפים. זה היה ניסוי שכזה כי חגי מנדנד לי כבר כמה חודשים שאכין לו פאי שזיפים :) האמת יצא שילוב מהמם מכל הבחינות. התפוחים קיבלו חמישים גוונים של וורוד בזכות השזיפים ומבחינת טעמים יצא מושלם!

פאי תפוחים ושזיפים

מצרכים

תבנית פאי נשלפת בקוטר 24 ס"מ

בצק פריך

200 גרם חמאה (להוציא אותה מהמקרר 10 דקות לפני ההכנה)
100 גרם סוכר
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מים קרים - רק אם צריך
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)

מילוי תפוחים ושזיפים

5 תפוחים (אני שמתי 2 תפוחים חמוצים ו- 3 תפוחים מסוג פינק ליידי)
350 גרם שזיפים (5 שזיפים בגודל בינוני ולא שזיפים מסוג שגיב אלא שזיף אדום עגלגל)
2 כפות מיץ לימון
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
20 גרם קמח (2 כפות)
1/4 כפית קינמון
3 כפות פירורי לחם עדינים ולא מתובלים
1 ביצה טרופה להברשת הבצק לפני האפייה

פאי תפוחים ושזיפים

אופן הכנה

בצק פריך

בקערת מיקסר לשים סוכר וקוביות חמאה. לעבד עם וו גיטרה לאחידות. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולעבד במהירות למשך כמה שניות לקבלת מרקם כמו של קוטג'. לנפות קמח ולהוסיף. לעבד רק עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות ומתאחד. אם הבצק פירורי ולא מתגבש יש להוסיף מים קרים. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן במקרר למשך חצי שעה לפחות (בזמן הזה נכין את המילוי)

מילוי תפוחים ושזיפים

לקלוף תפוחים ולחתוך לפרוסות דקות. לשים בקערה גדולה. להוציא מהשזיפים את הגלעין ולחתוך לפרוסות דקות. להוסיף לתפוחים. להוסיף 50 גרם סוכר (1/4 כוס) לקערת התפוחים והשזיפים יחד עם מיץ לימון ולערבב. להשאיר על השיש, אין צורך לכסות אני מערבבת מידי פעם.

פאי תפוחים ושזיפיםפאי תפוחים ושזיפים

הרכבת הפאי

  • לחמם תנור ל 180 מעלות
  • לפזר מעט קמח על התבנית. אני לא משמנת אותה
  • להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו לשני חלקים. חלק אחד להחזיר למקרר עד שנטפל בו והחלק השני לרדד על משטח עבודה מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ. אני מגלגלת את הבצק על המערוך ומעבירה בעדינות לתבנית הפאי. להדק את הבצק לבסיס ודפנות התבנית
  • לפזר על הבסיס ולא כולל הדפנות פירורי לחם
  • לסנן את התפוחים והשזיפים מהנוזלים, להחזיר לקערה ולהוסיף 100 גרם סוכר (1/2 כוס), קורנפלור וקמח. לערבב היטב ולהעביר לתבנית. יש להדק מעט את המלית. היא צריכה לבלוט מעל, לא לדאוג במהלך האפייה הנוזלים מתאדים והגובה של המילוי ירד
  • להוציא את הבצק ששמרנו במקרר ולרדד לעיגול בקוטר 30 ס"מ על משטח עבודה מקומח. לחתוך לרצועות ולסדר אותן מעל מילוי התפוחים ושזיפים. ניתן לגרד את הבצק על פומפייה אם אין לכם חשק להתעסק עם רידוד וקליעת הבצק.
  • אני סידרתי את רצועות הבצק בשתי וערב ומרחתי בביצה לפני האפייה אם מגרדים את הבצק על פומפייה אין צורך למורח בביצה
  • להכניס לאפייה בתנור. אני אופה 30 דקות על המסילה התחתונה ועוד כחצי שעה על המסילה האמצעית
  • לצנן את הפאי ולהעביר לצלחת הגשה. כיף לאכול אותו בטמפרטורת החדר וקצת חמים
פאי תפוחים ושזיפיםפאי תפוחים ושזיפים

הערות והצעות
  • אם אתם רוצים רק פאי תפוחים ללא שזיפים במקום 5 שזיפים הוסיפו עוד 3 תפוחים לכמות התפוחים במתכון והמשיכו לפי הוראות ההכנה
  • הפאי נשמר היטב במקרר כשבוע. אם אתם רוצים להקפיא רק בקופסה אטומה היטב ולהפשיר במקרר
  • לפרווה יש להחליף חמאה במרגרינה. שמן לא יתאים כאן
פאי תפוחים ושזיפים