עוגת גבינה אפויה עם פירות ופירורים
עוגת
גבינה במרקם קרמי נהדר עם פירות. הפעם השתמשתי באפרסקים ומעל פירורים פריכים.
גבינה ופירות שילוב משגע של מרקמים וטעמים.
אני אוהבת לאפות עוגת גבינה על בסיס
טורט כי זה עוזר קצת לצמצם קלוריות אבל ממש קצת שלא יהיו לכם ציפיות לעוגת גבינה
דלת קלוריות ובנוסף סופג יפה את הנוזלים הניגרים מהגבינה.
מצרכים
לתבנית
עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית 20 ס"מ על 25 ס"מ
בסיס טורט
2 ביצים L
70 גרם קמח (1/2
כוס)
70 גרם סוכר (1/3
כוס)
פירורים פריכים (שטרוייזל)
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4
כוס)
100 גרם קמח (2/3
כוס ועוד כף)
מלית גבינה ופירות
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת
30%
150 גרם סוכר (3/4
כוס)
3 ביצים L
30 גרם קורנפלור
(3 כפות)
80 גרם אינסטנט
פודינג וניל (1 חבילה רגילה)
פירות משומרים
כמו אפרסקים
אופן הכנה
בסיס טורט
- לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד
תבנית בנייר אפייה אם זה רינג או לשמן את התבנית לפי סוג התבנית בה בחרתם
להשתמש
- מקציפים יחד סוכר וביצים שלמות
לקבלת קצף סמיך ובהיר, זה לוקח כחמש דקות ולאחר מכן לקפל פנימה בהדרגה את
הקמח. לשטח בתבנית
- אופים 7 דקות. הבסיס צריך להיות
בצבע בהיר ולא אפוי לגמרי. מוציאים מהתנור וממשיכים בשלבי ההכנה
פירורים פריכים
- מנפים קמח, מוסיפים סוכר
ומערבבים
- חותכים חמאה קרה לקוביות קטנות
ומערבבים בקצות האצבעות או במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים
- מניחים בצד ומכינים את מלית
הגבינה
מלית גבינה ופירות
- מערבבים יחד את כל מצרכי המלית
מלבד הפירות. מעבירים לתבנית ומיישרים
- אפשר להניח את חצאי האפרסקים
שלמים מעל הגבינה,אני חתכתי את האפרסקים למניפות כמו שרואים בתמונה כדי
שהפירורים הפריכים ייתפסו בניהם
- מפזרים מעל האפרסקים את
הפירורים הפריכים ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה
- יש לאפות 170 מעלות למשך 30
דקות ואז להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולהמשיך לאפות עוד 30 דקות
- להוציא את העוגה מהתנור ולאחר
מכן להעביר למקרר. העוגה מוכנה לאכילה רק לאחר קירור מלא של לפחות 8 שעות
- גבינת שמנת ניתן להשתמש מ- 5%
עד 30% בתנאי שזו גבינת שמנת
- פירות משומרים כמו משמשים, אגסים, קוקטיל פירות מתאים לעוגה.
- פירות טריים צריכים לעבור תהליך
בישול בסירופ סוכר
- אפשר לאפות את העוגה בתבנית
מלבנית בגודל 25 על 30 ס"מ או כל תבנית המתאימה בגודלה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
- אפשר להחליף את אינסטנט פודינג וניל בעוד קורנפלור או קמח באותה הכמות
- לא מומלץ ולא כדאי להקפיא את
העוגה