לחמניות שוקולד
כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין לילדים לחמניות שוקולד. נראה לי שזו הייתה טעות להכין את הלחמניות. הן נטרפו ברגע! בכל זאת אנחנו סגורים כאן בבית (תקופת קורונה), המתבגרים כל הזמן רעבים ומחפשים משהו מתוק ואז משהו מלוח וחוזר חלילה :)הכנתי את הבצק מהמתכון של לחמניות גבינה עם שום ובזיליקום ומילאתי אותו בהמון שוקולד. יצא שידוך מושלם ולחמניות שוקולד ממש טעימות
מצרכים
16 לחמניות
שמנמנות
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
250 גרם גבינה לבנה
60-120 מ"ל חלב פושר (1/4-1/2 כוס)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1 ביצה גודל L
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
מילוי שוקולד - ממרח שוקולד, 16 קוביות
שוקולד
ציפוי - ביצה טרופה עם כפית שמן וקורט
מלח, שומשום, סוכריות בטעם שוקולד
אופן הכנה
- מנפים לקערת מיקסר את הקמח
- מוסיפים סוכר ושמרים (אם אלו
שמרים טריים מפוררים אותם לתוך הקמח)
- מוסיפים גבינה לבנה,60 מ”ל חלב
וביצה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה
- תוך כדי לישה מוסיפים שמן ומלח
לשים כ- 10 דקות ומוסיפים עוד חלב אם הבצק לא מספיק רך וגמיש
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת
,מכסים וממתינים להכפלת נפח (שעה עד שעה וחצי התפחה)
- מחלקים את הבצק ל – 16 חתיכות
ויוצרים כדורים
- משטחים כדור בעזרת מערוך כמו
פיתה קטנה, מניחים במרכז כפית גדושה של ממרח שוקולד ומעל קוביית שוקולד.
סוגרים לכדור מהודק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכינים כך את כל כדורי הבצק.
מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כ- 30 דקות עד שעה תלוי במזג האוויר. בחורף
לוקח כמעט שעה
- מורחים את הלחמניות בביצה, מפזרים
שומשום או סוכריות שוקולד קטנות
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות כ- 25 דקות להזהבה
- אני אוהבת לכסות את הלחמניות
במגבת מטבח נקייה מיד לאחר ההוצאה מהתנור. כך הן יוצאות רכות
- ללחמניות פרווה אני ממליצה להכין את הבצק מהמתכון ללחמניות בית ספר או להשתמש בחלב קוקוס בכמות של 400 מ"ל במקום גבינה לבנה וחלב פרה
- אם נשארו לחמניות תקפיאו. הן יוצאות כמו טריות אחרי ההפשרה במיקרוגל או על השייש
- בא לכם לגוון במילוי המתוק? שימו כפית גדושה של ממרח לוטוס או חלבה ומעל קוביות שוקולד מריר או חלב או לבן
- לא אוהבים שוקולד? קונפיטורה טובה רצוי מעדן פרי שהוא יציב ולא מאוד נוזלי יעשה את העבודה כאן במקום השוקולד וניתן להניח מעל כדור רפאלו לאוהבי הקוקוס. כי קוקוס עם ריבה זה יאמי