צמת שמרים גבינה

 צמת שמרים גבינה

אצלנו במשפחה הכי אוהבים עוגת שמרים גבינה מכל הסוגים והכי חשוב שתהייה הרבה גבינה. אני אוהבת לאפות עוגות שמרים ומקפידה לקנות גבינה המתאימה לאפיית כדי שהמלית תהייה עשירה ויציבה ולא תיספג בבצק. בעונת הדובדבנים אני מגלענת ומוסיפה לפני קליעת העוגה דובדבנים, זה שילוב כל כך טעים ויפה ואם אנחנו לא בעונת הדובדבנים אני מוסיפה פירות יער קפואים או פירות משומרים הכל תלוי במצב הרוח. כמובן שמי שלא אוהב פירות לא יוסיף אותם. העוגה טעימה גם ללא תוספת הפירות.

צמת שמרים גבינה

מצרכים

עוגות שמרים קלועות

בצק שמרים

 500 גרם קמח
 100
גרם חמאה רכה
1
 ביצה גודל L
 240
מ"ל - 180 מ"ל חלב חמים (1 כוס - 3/4 כוס)
1/4
 כפית מלח
 50
גרם סוכר
1
 כפית תמצית וניל, 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
 25
גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

1  ביצה טרופה להברשת העוגה לפני האפייה

מלית גבינה

 500 גרם גבינה לאפייה (טוורוג או טוב טעם או כנען או ריקוטה פרסקה)
1
 חלמון
100
 גרם סוכר
3
 כפות קורנפלור
1
 כפית תמצית וניל, 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת

סירופ סוכר

120 מ"ל מים (1/2 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)

צמת שמרים גבינה

אופן הכנה

בצק שמרים

מנפים קמח לקערת המערבל, מערבבים לתוך הקמח סוכר ושמרים יבשים. שמרים טריים יש לפורר לתוך הקמח. מוסיפים חמאה רכה, ביצה, תמצית וניל, קליפת לימון ומערבלים במהירות איטית. תוך כדי ערבול מוסיפים את החלב. מתחילים ב- 180 מ"ל ומוסיפים עוד לפי הצורך מוסיפים מלח ולשים את הבצק כחמש עד עשר דקות לקבלת בצק גמיש ורך. מעבירים את הבצק לקערה, משמנים ומכסים בניילון. אני אוהבת להתפיח את הבצק במקרר ולכן בסיום הלישה אני משאירה אותו בחוץ כשעה ולאחר מכן מעבירה למקרר לעוד 5 או 6 שעות. אם אין לכם זמן להתפיח במקרר תנו לבצק להכפיל את נפחו והמשיכו במתכון

מלית גבינה

לערבב גבינה וסוכר, להוסיף חלמון, קליפת לימון, קורנפלור ותמצית וניל ולערבב לתערובת אחידה

סירופ סוכר

מכינים סירופ סוכר. מרתיחים מים וסוכר ונותנים לרתוח חמש דקות. מסירים מהאש

צמת שמרים גבינה

צמת שמרים גבינה

צמת שמרים גבינה

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם. לקמח מעט משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן בארוך של כ-  30 ס"מ וברוחב 15 ס"מ.
למרוח מחצית ממלית הגבינה, אם רוצים מפזרים מעל דובדבנים מגולענים או פירות יער קפואים. בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים את הבצק משני צדדי המלית וקולעים צמת שמרים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אני לא אופה באנגלישקייק כי לטעמי העוגה נאפית פחות טוב וגם יוצאת יותר דחוסה)
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה
.  מורחים בביצה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה להזהבה יפה לאחר האפייה ניתן למרוח סירופ סוכר או כאשר העוגה קרה לזרות אבקת סוכר

צמת שמרים גבינה