עוגת שוקולד עם יוגורט וקצפת

עוגת שוקולד עם יוגורט וקצפת

עוגת שוקולד רכה ומלאת טעמים בציפוי שוקולד מבריק עם מילוי קצפת ויוגורט.
מפתיע אבל אף פעם לא ניסיתי להקציף שמנת מתוקה עם יוגורט במקום חלב.
זהו שילוב נהדר עם טעם מעט חמצמץ אך מעודן בזכות היוגורט
עוגת שוקולד עם יוגורט וקצפת

מצרכים

עוגה בקוטר 24 ס"מ

עוגה

100 גרם חמאה מומסת (לא רותחת!)
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים בגודל
L
450 מ"ל יוגורט (3 גביעים קטנים)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
70 גרם קקאו (3/4 כוס)
100 גרם שוקולד חלב קצוץ

מלית קצפת ויוגורט

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
150מ"ל יוגורט (1 גביע קטן)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (4 כפות שטוחות)
הערה -  הקרם לא מאוד מתוק. מי שאוהב מתוק כדאי להוסיף 3 עד 4 כפות אבקת סוכר בזמן ההקצפה

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד חלב קצוץ
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
30 גרם חמאה
4 כפות חלב

עוגת שוקולד עם יוגורט וקצפת

אופן הכנה

עוגה

לערבב יחד במיקסר (עם וו גיטרה ולא עם בלון ההקצפה) חמאה וסוכר. להוסיף ביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה לקבלת תערובת אחידה. לנפות יחד קמח, אבקת אפיה ,סודה לשתייה וקקאו. להוסיף לקערת המיקסר שליש מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לסירוגין שלוש פעמים (כל פעם שליש) עד שמסיימים את כל כמות הקמח והיוגורט, כאשר הקמח נכנס אחרון. מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר. מוסיפים שוקולד חלב קצוץ ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ. מעבירים לתבנית משומנת היטב. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-40 דקות. לצנן את העוגה היטב לפני שעוברים לשלב החיתוך ומילוי בקצפת.

קצפת יוגורט

בקערת המערבל לשים שמנת מתוקה, יוגורט ואינסטנט פודינג וניל להתחיל במהירות נמוכה ולהגביר מהירות לקבלת קצפת יציבה.

ציפוי שוקולד

לשים את כל החומרים בקערת זכוכית ולהמיס במיקרוגל בחום בינוני כדקה או על בן מארי. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת מרקם חלק וללא גושים.

הרכבת העוגה

להעביר את העוגה לצלחת הגשה. לחצות את העוגה באמצע. למרוח 2/3 מכמות הקצפת עם היוגורט ,לכסות עם החצי השני של העוגה. לצפות עם ציפוי השוקולד ולחכות שיתייצב מעט. להעביר את הקצפת שנותרה לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק ולזלף שושנים או כל זילוף אחר שאתם אוהבים לקישוט העוגה. את העוגה יש לשמור בקירור

עוגת שוקולד עם יוגורט וקצפתעוגת שוקולד עם יוגורט וקצפת