עוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווה

עוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווה

עוגת שוקולד עסיסית ורכה ומעליה קרם קוקוס רך וטעים. השתמשתי בחלב קוקוס להכנת הקרם. אני אוהבת קוקוס. ועם שוקולד זה שילוב מושלם ולא. צר לי אך אין תחליף מבחנתי לקוקוס בעוגה הזאת!
הרעיון לעוגה התקבל לאחר שהכנתי את העוגה המדהימה של דנית סלומון, עוגת שוקולד, קוקוס וקרם קוקוס מהספר "עוגות כשרות לפסח". רציתי עוגה פרווה, ולא עם קמח מצה. אז הכנתי את העוגה שאני מכינה שנים ועשיתי שינויים במתכון הקרם כדי להתאים אותו לעוגה ושיהיה פרווה.

עוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווה

מצרכים

תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
220 גרם סוכר (1 כוס ועוד 1 כף)
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
45 גרם קקאו (1/2 כוס)
100 גרם שוקולד מריר מגורר
80 גרם קוקוס (3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים גודל
L
240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
160 מ"ל שמן (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל

מצרכים לקרם 

1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
2 כפות גדושות קורנפלור
2 חלמונים
100 גרם קוקוס ועוד 40 גרם קוקוס לקישוט

עוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווה

אופן הכנה

עוגת שוקולד

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה יש לשמן היטב כולל דפנות
  • לנפות יחד קמח ,קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתייה לקערה בינונית, להוסיף פנימה סוכר, קוקוס, שוקולד מגורר וסוכר וניל. לערבב ולהניח בצד
  • בקערת המערבל לשים מיץ תפוזים, קליפת תפוז, ביצים, תמצית וניל ושמן לערבל במהירות נמוכה את החומרים (עם הבלון-מטרפה) להוסיף בהדרגה את תערובת החומרים היבשים, כל פעם כף אחת עד שמסיימים את כל תערובת היבשים מגבירים מעט את מהירות הערבול וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה
  • מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות לקבלת קיסם לא יבש לגמרי, עדיין דבוקים אליו כמה פירורים אך לא רטוב מאוד
  • מוציאים את העוגה מהתנור ולא משחררים מהתבנית. העוגה צריכה להיות פושרת שמורחים עליה את קרם הקוקוס ועדיין להיות בתוך התבנית בה אפינו אותה.

קרם קוקוס

  • מוזגים לסיר קטן 300 מ"ל חלב קוקוס, מוסיפים סוכר ומרתיחים על אש בינונית. מערבבים עם מטרפה בקערה קטנה חלמונים,100 מ"ל חלב קוקוס ו- 2 כפות קורנפלור. 
  • לאחר שהחלב והסוכר רתחו מסירים מן האש, לוקחים מצקת מרק וממלאים אותה בחלב קוקוס רותח, יוצקים מעל קערת החלמונים בזרם דק את חלב הקוקוס הרותח תוך כדי בחישה עם מטרפה. חשוב לבחוש ברציפות עד לקבלת תערובת אחידה 
  • לשפוך לתוך הסיר (עם חלב הקוקוס שרתח) את הקערית שערבבנו בה את החלמונים והחלב החם. לערבב עם מטרפה ולהחזיר לחימום על אש בינונית-נמוכה. מבשלים תוך כדי בחישה איטית ורצופה עד לקבלת קרם סמיך כ- 10 דקות. 
  • ברגע שהקרם הסמיך להוריד מהאש. בקערה בינונית שמים 100 גרם קוקוס ומניחים מעל הקערה מסננת. לתוך המסננת שופכים את הקרם החם ,מסננים את הקרם ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 

הרכבת העוגה

מעבירים סכין חדה וחלקה סביב העוגה כדי לשחרר אותה מדפנות התבנית.
יוצקים את הקרם מעל ומיישרים. מפזרים מעל קוקוס ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות לייצוב הקרם מניחים את העוגה על צלחת הגשה, חותכים פרוסה ובתאבון

עוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווהעוגת שוקולד קוקוס עם ציפוי קרם קוקוס פרווה