קרקר בריאות בקלי קלות
אני מכינה לאמא שלי באופן קבוע קרקר
בריאות מקמח מלא וגרעינים.
זה לא יאומן כמה פשוט וקל להכין אותו, בלי רידוד ובלי
לישה של בצק.
פשוט מערבבים את כל החומרים בקערה,
משטחים בתבניות והחלק הכי חשוב במתכון הוא אפייה נכונה של הקרקר.
אם לא מייבשים אותן כמו שצריך מהר מאוד תאבד הפריכות
משטחים בתבניות והחלק הכי חשוב במתכון הוא אפייה נכונה של הקרקר.
אם לא מייבשים אותן כמו שצריך מהר מאוד תאבד הפריכות
ותצטרכו להחזיר את הקרקר לאפייה נוספת.
מצרכים
100 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1 כוס)
140 גרם קמח כוסמין מלא (1 כוס)
50 גרם גרעיני דלעת (1/3 כוס)
50 גרם גרעיני פשתן (1/3 כוס)
70 גרם קינואה אדומה לא מבושלת! (1/3
כוס)
50 גרם גרעיני חמנייה (1/3 כוס)
45 גרם שומשום (1/3 כוס)
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
480 מ"ל מים (2 כוסות)
אם רוצים ניתן להוסיף מלח גס לפיזור על
הקרקרים לפני האפייה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל - 160 מעלות ולרפד
שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפייה
- לערבב בקערה גדולה את כל
החומרים היבשים (מלבד מים ושמן)
- להוסיף שמן ומים ולערבב עם כף.
התערובת נוזלית. לא להילחץ! ככה היא צריכה להיראות. תנו לתערובת לעמוד על
השיש 10 דקות
- לחלק את התערובת לשתי תבניות
שהכנו מראש. לשטח ולהכניס לתנור לאפייה למשך 15 דקות בתכנית טורבו.
- לאחר 15 דקות להוציא את התבניות
מהתנור ולחתוך עם גלגלת או סכין חדה לצורת קרקרים. אני מעבירה את נייר האפייה
מהתבנית למשטח עבודה, חותכת עם גלגלת פיצה ומחליקה בעזרת נייר האפייה בזהירות
את הקרקרים חזרה לתבנית
- מחזירים להמשך אפייה את
התבניות, מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות, בתוכנית טורבו למשך כחצי
שעה וזה יכול להשתנות בהתאם לתנור שיש לכם.
- חשוב לשים לב לשנות מיקום בין
התבניות בזמן האפייה ולבדוק כל חמש-עשר דקות מה מצב הקרקרים. אצלי בתנור לקח
לייבש אותם כחצי שעה. זה החלק הכי חשוב במתכון כדי שיצאו קרקרים פריכים!
- לאחסן בקופסה רק לאחר שהקרקרים
התקררו לגמרי
הערות והצעות
- אפשר לגוון בסוגי הקמחים. אם בחרת קמח שיפון מלא יש להשתמש רק ברבע כוס ולהשלים עם קמח נוסף לכוס שלמה של בקמח בסך הכל.
- גרעינים תבחרו מה שטעים לכם ומה שיש בבית
- אל תוותרו על הקינואה כי היא מוסיפה המון למרקם של הקרקר. לא משנה הצבע של הקינואה, אני השתמשתי באדומה אבל אפשר לבחור ברגילה הבהירה או בשחורה
- לא ניסיתי להכין את המתכון עם שיבולת שועל שלמה או מלאה. אם בחרתם שיבולת שועל שלמה מומלץ לטחון אותה קצת בפולסים במעבד מזון, לא לטחון דק לקמח אלא טחינה גסה.
- אני שוקלת את המצרכים בגרמים על משקל דיגיטלי ואת הנוזלים מודדת במד ליטר. הוספתי אפשרות בכוסות שימו לב מדובר בכוס מדידה בינלאומית המכילה 240 מ"ל. אני ממליצה לרכוש משקל זה יותר מדויק ולא מדובר בהוצאה גדולה
- הגרעינים במתכון שקולים קלופים כמובן ומוכנים לאכילה, טבעיים ולא מלוחים