עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן

עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן

עוגה עדינה ולא גבוהה, אני אוהבת אותה עם מעט זיגוג שוקולד חלב ותלתלי שוקולד לעיטור.
העוגה מבוססת בעיקר על שוקולד והקצפת ביצים.
חשוב מאוד להקפיד על זמני האפייה כי זה מה שיהפוך עוגה עשירה ורכה לעוגה יבשה ומתפוררת. 
העוגה לא גבוהה כי אין בה קמח (יש בה שלוש כפות קמח תפוחי אדמה) אפשר  להקציף שמנת מתוקה או להכין מוס כלשהו שאהוב עליכם ולמרוח על העוגה.
אם אתם רוצים את העוגה פרווה במקום שוקולד חלב שימו שוקולד מריר ובמקום חמאה מחמאה.
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן

מצרכים 

תבנית בקוטר 20 ס"מ

150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
4 ביצים גודל
L מופרדות
3 כפות קמח תפוחי אדמה

זיגוג שוקולד חלב

100 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאה
3 כפות חלב

לעיטור תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר

עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן היטב תבנית קפיצית. אני הנחתי בתחתית נייר אפיה ומרחתי אותו היטב בחמאה מומסת כולל דפנות התבנית.
  • להמיס יחד בקערת זכוכית שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה במיקרוגל על חום בינוני במשך דקה או על גבי סיר עם מים רותחים. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • להקציף יחד חלמונים (הצהוב של הביצה) ו-50 גרם סוכר (1/4 כוס) לקבלת קצף בהיר ואוורירי ולקפל לתערובת השוקולד. להוסיף פנימה 3 כפות קמח תפוחי אדמה ולקפל בעדינות עם מטרפה.
  • להקציף חלבונים ,להוסיף 50 גרם סוכר (1/4 כוס) ולהקציף לקצף יציב ולא חזק. לקפל בעדינות לתערובת השוקולד להעביר לתבנית וליישר
  • לאפות בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שמתקבל קיסם שדבוקים אליו פירורים ולא יבש לגמרי. רצוי להעביר סכין חד סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהדפנות זה יעזור לה לנחות ברכות בזמן הצינון. לצנן את העוגה ,להעביר לצלחת הגשה. אני נוהגת להפוך את העוגה כך שהחלק העליון שמעט מתפורר הופך להיות הבסיס של העוגה.
  • זיגוג שוקולד חלב להמיס יחד את החומרים במיקרוגל או על סיר המונח על סיר נוסף עם מים רותחים (בן מארי) עד שמתקבלת תערובת אחידה (מעט נוזלית וזה בסדר. ניתן להמתין מעט עד שתסמיך קצת) ולמרוח על העוגה. לפזר מעל תלתלי שוקולד
  • העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן

עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן