עוגת סולת עם קוקוס ופרג בסירופ לימון

עוגת סולת עם קוקוס ופרג בסירופ לימון

לפני הרבה שנים פנתה אלי שכנה של ההורים שלי וביקשה ממני להכין עוגה לשבירת צום יום כיפור. היא מסרה לי דף עם רשימת מצרכים וכמויות אך בלי הוראות הכנה. אני לא מהעדה המתאימה ועד לאותו הרגע לא הכנתי ולא טעמתי עוגות סולת. המתכון היה מאוד עשיר והיו בו סולת, קוקוס, פרג, אגוזים ,מיץ תפוזים וסירופ סוכר. הכנתי את העוגה (אחרי שחרשתי על ספרי האפייה וקלסרי המתכונים שלי להבין איך מכינים עוגות סולת) והיה לה ריח מטריף.
מאז עברו הרבה שנים ואפיתי עוד הרבה סוגים ומתכונים שונים של עוגות סולת,
המתכון של השכנה אבד לי לצערי.
השבוע (ספטמבר 2012) ניסיתי לשחזר את העוגה ההיא. אנחנו אהבנו מאוד את התוצאה
.

עוגת סולת עם קוקוס ופרג בסירופ לימון

מצרכים

תבנית תנור בגודל 30 על 27 ס"מ ובגובה של 5 ס"מ לפחות

200 גרם סוכר (1 כוס)
60 גרם קוקוס (3/4 כוס)
60 גרם פרג טחון (3/4 כוס)
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
2 שקיות אבקת אפיה
380 גרם סולת (2 כוסות)
300 מ"ל מיץ תפוזים או תפוחים (1/4 1 כוסות)
240 מ"ל שמן (1 כוס)
6 ביצים גודל
L

סירופ סוכר

400 גרם סוכר (2 כוסות)
480 מ"ל מים (2 כוסות)
מיץ מלימון אחד
4-5 כפות קוקוס לפיזור מעל העוגה

עוגת סולת עם קוקוס ופרג בסירופ לימון

אופן הכנה

  •  לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן היטב את התבנית בחמאה או מרגרינה או לרפד בנייר אפייה
  • בקערת מערבל לשים חומרים יבשים - סוכר, קוקוס, פרג וסולת. לנפות פנימה קמח ואבקת אפיה ולערבב עם וו גיטרה שהיבשים יתערבבו יחד היטב (אפשר גם לערבב בקערה גדולה רגילה עם כף)
  • בקערה בינונית לערבב יחד ביצים, שמן ומיץ תפוזים. תוך כדי ערבול החומרים היבשים במהירות בינונית להוסיף את תערובת הביצים והמיץ בזרם דק עד שמתקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית וליישר. לאפות כ-30 עד 40 דקות בחום של 180 מעלות. בזמן הזה יש להכין את סירופ הסוכר
  • להרתיח יחד סוכר ומים, להוסיף לימון ולבשל על אש בינונית, כ-20 דקות. כאשר מוציאים את העוגה מהתנור יש לחתוך את העוגה לריבועים או מעוינים (לא להוציאם מהתבנית!) ולשפוך מעל העוגה את הסירופ ,אני עושה זאת בעזרת מצקת שיהיה פיזור שווה של הסירופ על כל העוגה. לפזר מעל את הקוקוס ולאכול בהנאה

 הערות והצעות

מי שלא אוהב פרג, ניתן לשים במקום קוקוס או שקדים/אגוזים לא קלויים טחוניםמדובר בעוגה גדולה מאוד, אם אתם משפחה קטנה מומלץ להקטין את הכמות בחצי ולאפות בתבנית יותר קטנה

עוגת סולת עם קוקוס ופרג בסירופ לימון