עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

בשנה האחרונה העוגה הזאת מככבת אצלנו כעוגת הבית. יש אצלי במטבח תמיד יוגורט במקרר ושוקולד צ'יפס במזווה וזה בסיס נהדר להכנת הרבה מאפים טעימים. הכנתי עוגת יוגורט בחושה, הוספתי לה שוקולד צ'יפס והכנתי פירורים משגעים שהקפיצו את העוגה בכמה דרגות.
לא לוותר על הפירורים כי הם משתדכים מעולה ומוסיפים כל כך הרבה מרקם וטעם

עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

מצרכים

לתבנית אנגלישקייק גדולה בגודל 32 ס"מ על 12 ס"מ או שתי תבניות אנגלישקייק קטנות

פירורי שוקולד

70 גרם קמח (1/2 כוס)
50 גרם סוכר דמררה (3 כפות)
15 גרם קקאו (1/2 1 כפות)
1/4 כפית מלח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מרגרינה לפרווה
85 גרם שוקולד צ'יפס מריר (1/2 כוס)

עוגת יוגורט

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקיק)
1/2 כפית מלח
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים L
80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
300 גרם יוגורט
85 גרם שוקולד צ'יפס מריר (1/2 כוס)

עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

אופן הכנה

פירורי שוקולד

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים את התבנית עם חמאה מומסת
  • להכנת הפירורים מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד השוקולד צ'יפס. יש כמה דרכים להכנת הפירורים, אני מכינה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם בקצות האצבעות או למעוך עם מזלג
  • לאחר שנוצרו פירורים יש להוסיף שוקולד צ'יפס, לערבב ולהניח בצד

עוגת יוגורט

  • בקערה גדולה שמים סוכר, ביצים, שמן ובעזרת מטרפה טורפים כשלוש דקות. מוסיפים תמצית וניל ויוגורט וטורפים כדקה
  • מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה ואז מוסיפים מלח ומוסיפים לתערובת היוגורט. מערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה ולאחר מכן מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס ומעבירים את תערובת לתבנית ומפזרים מעל את פירורי השוקולד
  • אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות. לא טורבו. אני לא אופה בטורבו אלא בחום רגיל (קו עליון וקו תחתון)
עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים

הערות והצעות

  • לעוגה פרווה אני מציעה להשתמש ביוגורט טבעוני או מעדן וניל פרווה באותה הכמות
  • העוגה נשמרת בקיץ יומיים מחוץ למקרר ושבוע במקרר
  • אפשר להקפיא את העוגה ולא לשכוח לעטוף אותה היטב כדי שלא תתפוס ריחות וקרח בהקפאה
עוגת יוגורט עם שוקולד צ'יפס ופירורים