עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות

 עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות

אף פעם לא נמאס לי להכין עוגות שוקולד. הכנתי עוגת שוקולד בחושה עם קרם משגע שהוא בעצם גאנאש שוקולד עשיר, רך ומפנק. העוגה הזאת ממש קלה להכנה, בלי מיקסר פשוט בוחשים ונהנים.

עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות

מצרכים

לתבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה, 1 כפית אבקת אפייה
70 גרם אבקת קקאו (3/4 כוס או 7 כפות)
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
20 גרם סוכר וניל (2 שקיקים)
3 ביצים L
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
2 כפיות תמצית וניל
240 מ"ל קפה רותח (מים רותחים ו- 2 כפות נס קפה או קפה מגורען)

קרם שוקולד משגע

250 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% או 32%

עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערה גדולה מנפים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה וקקאו. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ומערבבים. עושים גומה
  3. בקערה בינונית שמים ביצים, גבינה לבנה, תמצית וניל, שמן וטורפים. מוזגים את התערובת לגומה שיצרנו בקערה עם המצרכים היבשים ומערבבים קלות, תוך כדי ערבוב מוזגים את הקפה הרותח וממשיכים לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים
  4. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור למשך 45 דקות. בודקים עם קיסם לקבלת מעט פירורים סביב הקיסם. לא צריך קיסם יבש לגמרי כי אז העוגה תהייה יבשה.
  5. מצננים היטב את העוגה
  6. מכינים את קרם השוקולד. מחממים שמנת מתוקה לרתיחה ומוזגים על השוקולד הקצוץ. מחכים שתי דקות ומערבבים לקבלת קרם חלק ואחיד. מחכים כשעה כדי שהקרם יסמיך ויתגבש. אפשר לזרז תהליך על ידי הכנסה למקרר אם אתם ממהרים
  7. להעביר את העוגה למגש או צלחת ולמרוח את הקרם
  8. אני ממליצה לשמור על העוגה מכוסה במקרר. ככה היא תחזיק לכם לפחות שבוע
עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות

הערות והצעות

  • העוגה חלבית מכיוון שיש בה גבינה לבנה. הגבינה מעניקה טעם עשיר ומרקם רך וכייפי לעוגה. בבקשה אל תחליפו. יש לי עוד מתכונים לעוגות שוקולד פרווה. את זאת תשאירו ככה.
  • לנמנעים מקפה ניתן להחליף לאבקת שוקולית באותה הכמות וכמובן לא לוותר על המים הרותחים!
  • חשוב לתת לקרם השוקולד להתקרר ולהתגבש לפני שמורחים אותו על העוגה על מנת שלא ייזל לצדדים.
  • אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ לעוגה גבוהה או בקוטר 26 ס"מ לעוגה יותר נמוכה.
  • מזכירה לכם להשתמש במשקל ומד ליטר ואם אתם מודדים בכוסות כי אין לכם משקל ההתייחסות שלי היא לכוס אוניברסלית המכילה 240 מ"ל
  • העירו לי לגבי משקל הקקאו והמדידה בכוס. שימו לב שמשקל הקקאו הוא אבסולוטי - 70 גרם לעומת זאת המדידה בכוס אינה מדויקת כי זה תלוי אם ניפיתם את הקקאו לפני, באחוזי השומן שבקקאו ובקיצור עדיף לעבוד עם משקל ולא בכוס למדידת חומרי גלם יבשים. כתבתי גם אפשרות לכפות למי שאין משקל ובכל זאת רוצה לדייק. בהצלחה
עוגת שוקולד עם קרם משגע בקלי קלות