עוגת גבינה ולוטוס קרה
מצרכים
תבנית עגולה בקוטר 20 או 24 ס"מ
בסיס
200 גרם עוגיות לוטוס
75 גרם חמאה מומסת
קרם גבינה ושוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם גבינת שמנת 30% או 16%
250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
200 גרם שמנת של פעם (שמנת חמוצה 27%)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (אריזה אחת)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
375 מ"ל שמנת מתוקה
ציפוי
200 גרם ממרח לוטוס (1/2 צנצנת)
עוגיות לוטוס
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
בסיס
לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח שקף על דפנות התבנית. לטחון עוגיות לוטוס ולערבב עם חמאה מומסת. להדק את עוגיות הלוטוס לתבנית ולשמור במקרר
קרם גבינה ושוקולד לבן
להמיס שוקולד
לבן. אני ממיסה במיקרוגל על חום נמוך 30 שניות כל פעם כי לשוקולד לבן יש נטייה
להישרף. לערבב עם מטרפה להמסה אחידה. לצנן כמה דקות. בקערה גדולה לערבב יחד
גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת של פעם ואינסטנט פודינג וניל. להוסיף שתי כפות מתערובת הגבינה
לשוקולד לבן שהמסנו, לערבב ולהעביר לקערה עם תערובת הגבינה. לערבב לאחידות. להקציף
שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה אך לא נוקשה ולקפל לתערובת הגבינה. להעביר
לתבנית ששמרנו במקרר וליישר. להחזיר את העוגה למקרר ולצפות לפני ההגשה
ציפוי
לחמם ממרח הלוטוס בחום נמוך
לכמה שניות במיקרוגל כדי שיהיה נוזלי. למזוג את הממרח על העוגה. אם
רוצים שיהיו מעט נזילות לוטוס בצדדים, בעזרת כפית לוקחים מעט ממרח נוזלי ומוזגים
על דפנות העוגה. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת
יציבה. מזלפים ומסדרים עוגיות לוטוס
הערות והצעות
אפשר להקפיא את העוגה עד חודש בקופסה אטומה היטב. אם רוצים עוגה יותר גבוהה אפשר להכין אותה בתבנית בקוטר 20 ס"מ או להגדיל כמות בהתאם לתבנית שיש לכם. אפשר לוותר על הקצפת בציפוי ולפזר על ממרח הלוטוס פירורי עוגיות.