לזניה לילדים
לזניה חלבית עם גבינות ורוטב עגבניות עדין. למה לילדים? כי היא רכה ומעודנת בטעמים ללא חתיכות של ירקות חלילה וחס וללא טעמים חריפים. כפי שאתם יודעים אוכל לילדים זו לא בהכרח הגדרה של טווח גילאים אלא סוג של העדפה קולינרית ויש גם בני 40 שלא מסוגלים להתמודד עם חתיכות של ירקות מבושלים באוכל שלהם:) השתמשתי במתכון ברוטב עגבניות מוכן כמובן שאין שום בעיה להשתמש ברוטב עגבניות תוצרת בית. חשוב להשתמש בגבינות עדינות ולא חריפות או ריחניות במובן של ריח חזק כמו גבינות כחולות וכדומה. לא לוותר על הבשמל כי הוא זה שהופך את הלזניה לרכה ועשירה. להכין בשמל זה באמת עניין של חמש דקות והתוצאה לאחר האפייה נהדרת.
מצרכים
תבנית מלבנית 25 ס”מ על 20 ס”מ
15-20 עלי לזניה (השתמשתי באלו שלא צריכים בישול מקדים)
800 גרם רוטב עגבניות (השתמשתי ברוטב עגבניות קלאסי קנוי ומוכן)
1 כפית דבש או 2 כפיות סוכר
חמאה לשימון התבנית
רוטב בשמל
480 מ”ל חלב (2 כוסות)60 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון
300 גרם גבינת צהובה מגוררת דק
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת (או גבינת ריקוטה)
אופן הכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות, לשמן תבנית מלבנית בחמאהרוטב בשמל
לחמם את החלב בסיר או במיקרוגל ולהוסיף לו מלח ופלפל שחור.
בסיר לשים 60 גרם חמאה ולחמם על אש בינונית .ברגע שהחמאה נמסה להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב במהירות עם כף עץ להשחמת הקמח.
הקמח מקבל גוון חום בהיר ויש לו ריח אגוזי, לבחוש כדקה ולהוסיף בזרם דק את החלב תוך כדי בחישה נמרצת. לאחר שהוספנו את כל כמות החלב יש להחליף את כף העץ במטרפה על מנת להימנע מגושים ברוטב. להמשיך לערבב כל הזמן עם מטרפה לקבלת נוזל סמיך כמו דייסה הבישול לוקח כ- 5 דקות על אש בינונית ולא גבוהה.
להסיר מהאש ולהמשיך לבחוש מידי פעם עם מטרפה על מנת שלא ייווצר קרום לרוטב הבשמל.
רוטב עגבניות
להעביר את הרוטב לקערה עמוקה, להוסיף דבש או סוכר ולטחון בעזרת מוט בלנדר לקבלת רוטב חלק לגמרי
הרכבת הלזניה
מורחים שתי כפות רוטב בשמל על התבנית ,מניחים מעל דפי לזניה, אם נוצרים רווחים בין הדפים לשבור עלי לזניה שיהיו בערך לפי הרוחב שצריך כדי לכסות את הרווחים.
למרוח כשלוש כפות רוטב בשמל על העלים ,לשפוך מעל רוטב עגבניות, למרוח אותו לפזר מעליו גבינה צהובה מגוררת וגבינת בולגרית מעודנת מפוררת לכסות בעלי לזניה
יש לחזור שוב על הסדר של רוטב בשמל מעל רוטב עגבניות, גבינה צהובה מגוררת וגבינת בולגרית מפוררת. לאחר שמסיימים לבנות את השכבות מכסים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 25 דקות אפייה. לאחר 25 דקות מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להזהבה.
מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה קצת להתקרר, רצוי לא לאכול אותה רותחת ולתת ללזניה להתייצב