לחמניות חלב הונגריות

 לחמניות חלב הונגריות

לחמניות חלב הונגריות

אם תשאלו את אלמוגי אלו הלחמניות שהוא הכי אוהב. יש בהן מרכיב אחד מרכזי החלב שנותן מרקם וטעם משגע. אלמוגי ביקש שאמליץ בשמו על הלחמניות ואפילו נזף בי שעדיין לא כתבתי את המתכון בבלוג! למה הונגריות? כי גיליתי את טכניקת ההכנה באתר הונגרי.

לחמניות חלב הונגריות

הערות והצעות

מדובר בלחמניות חלב. הכנתי אותן רק עם חלב רגיל כלומר חלב פרה ולא ניסיתי להכין אותן עם חלב צמחי כלומר פרווה. מוזמנים לנסות ולספר איך יצא לכם.

***חוזרת לעדכן אתכם, הכנתי את המתכון עם חלב סויה. יוצא מאוד דומה למקור אבל אין את הריח והטעם הייחודיים כתוצאה מהשימוש בחלב פרה. מבחינת מרקם יוצא אותו הדבר.

יש משמעות רבה לצורת גלגול הלחמניות כי הטכניקה הזאת יוצרת שכבות. הלחמניות יוצאות מעולה מהקפאה. אנחנו מפשירים במיקרוגל ויוצא כמו טרי.

לחמניות חלב הונגריות

מצרכים

8 לחמניות גדולות

560 גרם קמח (4 כוסות)
גרם שמרים יבשים (1 כף) או 25 גרם שמרים טריים
כפות סוכר
1 כף מלח
80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
360 מ"ל חלב (1/2 1 כוסות)

ציפוי

60 מ"ל חלב פושר (1/4 כוס)
מלח גס

אופן הכנה

  1. להרתיח חלב בסיר קטן או במיקרוגל, שימו לב שלא יגלוש צריך להשגיח ולצנן לטמפרטורת החדר. חשוב מאוד לא לדלג על השלב הזה כי הרתיחה והקירור של החלב מפרקים את חלבון החלב ומשפיעים על הטעם ועל מרקם הבצק
  2. למזוג את החלב לקערת המיקסר, להוסיף שמרים וסוכר ולערבב. להמתין 10 דקות
  3. לנפות קמח ולהעביר לקערת המיקסר, ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי הלישה להוסיף שמן ומלח
  4. להגביר את מהירות המיקסר לבינונית וללוש כחמש דקות. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק או רטוב
  5. לשמן מעט קערה, להניח בה את הבצק, לכסות ולהתפיח כשעה להכפלת נפח. שימו לב שזמני התפחה תלויים במזג האוויר ובטמפרטורת החדר
  6. להוציא את הבצק מהקערה למשטח עבודה ולרדד לעיגול גדול בעובי של כ- 2 ס"מ. לחלק את העיגול ל- 8 משולשים שווים בגודלם
  7. יש לשטח עם מערוך כל משולש בצק בעזרת מערוך למשולש רחב וארוך ולגלגל את המשולש. מעצבים את המשולש לצורת סהרון -ראו לפי התמונות המצורפות כאן למטה.
  8. לכסות את הלחמניות במגבת ולתת להן התפחה של כ- 30 דקות להכפלת נפח
  9. להבריש את הלחמניות בחלב בפושר ולפזר מלח גס
  10. לאפות בתנור שחיממנו מראש ל- 220 מעלות כ- 15 עד 20 דקות
לחמניות חלב הונגריות