פחזניות שוקולד וגבינה
אצלי בבית רק שומעים את המילה פחזניות מיד רצים למקרר לבדוק כמה נשאר:) לכבוד חג השבועות בחרתי לגוון קצת בפחזניות ,הוספתי מעט קקאו לבצק הפחזניות שיקבלו צבע שוקולדי כהה והכנתי מלית בשני צבעים כדי שיהיה משחק טעמים בפה. אם בא לכם קצת שחיתות אפשר להגיש את הפחזניות עם רוטב שוקולד עשיר
מצרכים
20 פחזניות
240 מ”ל חלב (1 כוס)
100 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1 כפית סוכר
140 גרם קמח (1 כוס)
20 גרם קקאו (1/2 2 כפות)
4 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
מלית
250 גרם גבינה לבנה50 גרם סוכר (1/4 כוס)
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 אריזה)
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
45 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (חצי חבילה)
אבקת סוכר לזרייה על הפחזניות לפני ההגשה
אופן הכנה
פחזניות
- לחמם תנור ל- 190 מעלות ולהכין
תבנית תנור שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
- לנפות יחד קמח וקקאו. בסיר בגודל בינוני להרתיח יחד חלב, חמאה, סוכר ומלח ברגע שהחלב רותח צריך להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח עם הקקאו לערבב עם כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומתגבש לצורת כדור.
- להסיר מהאש. בשלב הזה אני מעבירה לקערת המיקסר ומחברת את וו הגיטרה מערבלת במהירות איטית כדי לצנן מעט את התערובת (אם אין לכם מיקסר חזק מספיק אפשר להעביר את התערובת לקערה בינונית ולערבב עם כף עץ) לאחר כשלוש דקות ערבוב עם המיקסר במהירות איטית יש להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה זה אומר שמוסיפים ביצה ומחכים כשלושים שניות עד שהביצה מתערבבת עם הבצק לגמרי ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה
- ברגע שסיימנו להוסיף את כל הביצים מערבלים כשלוש דקות ואז בודקים את הבצק לוקחים מעט מהבצק ומותחים אותו בין שתי אצבעות הבצק צריך להימתח כמו מסטיק.
- להעביר את הבצק לשק זילוף עם
צנתר חלק מספר 12 אפשר גם להעביר את הבצק עם 2 כפות ואז תהיה לפחזניות צורה
מעט אחרת לאחר האפייה. לזלף כ- 20 פחזניות על נייר
האפייה ולהכניס לתנור
- זמן אפיית הפחזניות - 20 דקות
בטמפרטורה של 190 מעלות ואז להוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות למשך כ-
15 דקות נוספות. אסור לפתוח את דלת התנור בזמן אפיית הפחזניות! לצנן
את הפחזניות על רשת
מלית
- לערבב יחד גבינה לבנה וסוכר. להקציף
שמנת מתוקה להקצפה יחד עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה ולקפל את הקצפת
לתערובת הגבינה להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק
- להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג שוקולד ולהעביר לשק זילוף עם צנתר משונן. בעזרת סכין חד לחצות את הפחזניות לזלף פנימה קרם גבינה ומעל קצפת קקאו ולסגור עם החלק העליון של הפחזנית
- לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר. פחזניות נשמרות במקרר עד שלושה ימים.