עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס טבעונית

עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס טבעונית

סיון שלי אוהבת טחינה גם במתוקים וגם במלוחים. החלטתי לפנק אותה והכנתי עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס יצאה עוגה רכה, מלאת טעמים במרקם דחוס למי שאוהב. אם אתם רוצים עוגה אוורירית אז לא הפעם.
העוגה טבעונית כי סיוני טבעונית ואני מכבדת את הבחירה שלה ומפנקת אותה במיטב יכולתי.
עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס טבעונית

מצרכים

לתבנית אנגלישקייק אחת (10 ס"מ על 30 ס"מ)

90  גרם סילאן (1/4 כוס)
90  גרם טחינה גולמית (1/3 כוס)
75 גרם סוכר (1/3 כוס פחות כף)
200  גרם קרם קוקוס (חשוב לנער את הקופסה לפני הפתיחה כדי שהנוזלים יתערבבו עם השומן)
60  מ"ל מים רותחים
175  גרם קמח (1/4 1 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית שטוחה)
50 גרם קוקוס (1/2 כוס)

לקישוט אחרי האפייה

40  גרם סילאן (2 כפות)
60  מ"ל מים רותחים (1/4 כוס)
3 כפות קוקוס

עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס טבעונית

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • לנפות קמח עם אבקת אפייה לקערה גדולה. להוסיף קוקוס, סוכר לערבב וליצור גומה
  • לתוך הגומה למזוג קרם קוקוס ולהוסיף סילאן, טחינה ומים רותחים. לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם.
  • להעביר את התערובת לתבנית ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים
  • בזמן שהעוגה נאפית יש לערבב סילאן עם מים רותחים וכאשר מוציאים את העוגה מהתנור, לחורר אותה מעט עם קיסם ואז להרטיב עם סירופ הסילאן ולפזר מעל קוקוס
  • העוגה נשמרת יומיים מחוץ למקרר ושבוע במקרר

עוגת טחינה עם סילאן וקוקוס טבעונית