עוגיות סנדוויץ' ריבה או שוקולד מבצק נפלא
נכון אלו העוגיות הכי נדושות שיש. בסך הכל מדובר בעוגיות פשוטות מבצק פריך. ובכל זאת מי לא אוהב סנדוויץ' מתוק ?! החלטתי לנסות מתכון אחר הפעם, עם פחות חמאה מהבצק הפריך הקלאסי שאני מכינה בדרך כלל. המתכון מבוסס על המתכון של נירה שויאר מהספר עוגות לכל עת. העוגיות יצאו פריכות ,וטעימות. מחצית מהכמות מילאתי בריבה אדומה ואת השאר מילאתי בממרח שוקולד (אצלנו בבית זה נוטלה)
מצרכים
420 גרם קמח רגיל (3 כוסות)
120 גרם קורנפלור (1 כוס)
1 שקית אבקת אפיה, 1 שקית סוכר וניל
200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים L
2 כפות ברנדי
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מים קרים,2 כפות מיץ לימון
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה
מלית
ריבה אדומה חלקה, ממרח שוקולד
אפשר גם לגוון ולמלא ב- ריבת חלב או ממרח חלבה או חמאת בוטנים ועוד
1/2 כוס אבקת סוכר לזריה מעל העוגיות
חותכנים בצורות שאוהבים
1/2 כוס קמח לקימוח משטח העבודה
אופן הכנה
- לנפות קמח וקורנפלור לקערת
המערבל, להוסיף אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, ביצים, ברנדי, מים, מיץ לימון, קליפת
לימון ומלח. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהניח מעל החומרים ששמנו בקערה.
להפעיל את המערבל עם וו גיטרה על מהירות נמוכה-בינונית ולערבל עד לקבלת בצק
אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח כחצי שעה במקרר (אפשר להכין
את הבצק ללא מיקסר. בלישה בעזרת הידיים) לחלק את הבצק לשני חלקים. לרדד כל
חלק על משטח מקומח לעלה דק ולא יותר מעובי חצי ס"מ..
- ליצור עיגולים או כל צורה אחרת
שאתם רוצים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
במחצית מהעוגיות בתבנית יש ליצור חור באמצע העוגייה בעזרת חתכן קטן (אני עשיתי את החור בעזרת צנתר חלק מס' 12) לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.
זמן אפיה כ- 15 דקות עד להזהבה בהירה - לצנן היטב את העוגיות למרוח על
העוגייה ללא החור את המלית שאהובה עליכם. את העוגיות עם החור להפוך ולפזר
מעליהן אבקת סוכר ולכסות את העוגיות עם המלית. לאחסן בכלי אטום