לחמניות יוגורט ושוקולד צ'יפס
לחמניות רכות ומתוקות עם שוקולד צ'יפס
וסירופ סוכר יוצר מראה מבריק. שילוב יוגורט בבצק מעניק לבצק טעם חלבי נהדר ועוזר
בקבלת לחמנייה אוורירית
מצרכים
12 לחמניות
500 גרם קמח רגיל
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 ביצה גודל L
50 גרם חמאה מומסת לא רותחת
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
240 מ"ל יוגורט
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר
1 ביצה להברשת הלחמניות לפני האפייה
2 כפות שמן תירס או קנולה לשימון הבצק והקערה
סירופ סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120
מ"ל מים (1/2 כוס)
אופן הכנה
- לנפות קמח לקערת המערבל ,להוסיף שמרים וסוכר ולערבב אותם עם הקמח
- להוסיף ביצה, יוגורט, חמאה
מומסת, קינמון ומלח. לערבל את כל החומרים במהירות נמוכה לאחר שלוש דקות בערך
להגביר את מהירות הלישה למהירות בינונית ולערבל כעשר דקות לקבלת בצק רך ,גמיש
ואחיד
- לא להוסיף עוד קמח לבצק! הבצק
צריך להיות רך ודביק. לאחר הלישה יש להעביר את הבצק לקערה משומנת ולשמן היטב
את הבצק בשמן קנולה או תירס. לכסות את הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במקרר
כשמונה שעות (תפיחה ראשונה)
- להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו
שעה עד שעה וחצי מנוחה מחוץ למקרר כדי שיגע לטמפרטורת החדר להוציא אוויר
מהבצק שזה אומר למעוך אותו עם אגרוף כדי לשחרר את בועות האוויר שנוצרו
מהתפיחה
- להוסיף את השוקולד צ'יפס וללוש
היטב את הבצק כדי שהשוקולד צ'יפס יתערבב היטב בבצק
לתת לבצק לנוח עוד שעה (תפיחה שנייה) בטמפרטורת החדר - ליצור מהבצק 12 עיגולים שווים
בגודלם ולהניח על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להתפיח את הלחמניות
כחצי שעה (תפיחה שלישית)
- למרוח בביצה ולאפות בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות. זמן אפייה כעשרים וחמש דקות
- בזמן שהלחמניות בתנור יש להכין
את סירופ הסוכר להרתיח יחד בסיר קטן סוכר ומים כחמש דקות ולמרוח את הלחמניות
בסירופ סוכר בנדיבות מיד לאחר שמוציאים את הלחמניות בתנור. לא להילחץ
משלוליות הסירופ שייווצרו סביב הלחמניות ,זה בסדר גמור הסירופ ייספג לאט לאט
בלחמניות וזה נהדר