רוגעלך שוקולד טבעוני
מעולה לטבעונים ולרגישים ללקטוז. את
הרוגעלך מילאתי בשוקולד.
אפשר להשתמש בכל סוג של
משקה חלב מהצומח שטעים לכם.
במקום להבריש בביצה את הרוגעלך לפני האפייה הברשתי אותם בחלב צמחי
במקום להבריש בביצה את הרוגעלך לפני האפייה הברשתי אותם בחלב צמחי
כדי שהרוגעלך ישמרו על לחות ולא יתייבשו מרחתי עליהם סירופ סוכר
והוא העניק מראה מבריק ולחות לרוגלך
והוא העניק מראה מבריק ולחות לרוגלך
מצרכים
40 רוגעלך
בצק
500 גרם קמח12 גרם שמרים יבשים (3 כפיות)
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
3 כפות טחינה גולמית
300 מ”ל חלב צמחי (1/4 1 כוסות)
מלית
200 גרם סוכר7 כפות קקאו
1 כפית קינמון
60 מ”ל שמן (1/4 כוס)
ציפוי לפני האפייה
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב צמחי
סירופ סוכר
120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד 2 כפות),120 מ”ל (1/2 כוס) חלב צמחי
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- לערבב יחד את כל חומרי הבצק
לקבלת בצק אחיד. אפשר במיקסר עם וו לישה או בלישה ידנית. יש ללוש כחמש דקות
לקבלת בצק אחיד וגמיש. לתת התפחה של כחצי שעה אין צורך בהכפלת נפח
- לערבב יחד את כל חומרי המלית
לקבלת תערובת אחידה
- לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
בגודלם. לרדד למלבן גדול ולמרוח מחצית
מכמות המלית על 2/3 מרוחב מהמלבן. את 1/3 הבצק שהשארנו ללא מלית יש לקפל על
1/3 מהבצק עם המלית ואז לקפל מעליו את ה 1/3 הנותר זה נקרא קיפול מעטפה. את
המלבן שנוצר יש לרדד שוב למלבן רחב וארוך ולחתוך עם גלגלת למשולשים דקים
וארוכים כאשר רוחב המשולש הוא כ – 3 ס”מ . יש לגלגל כל משולש לרוגעלך ולהניח
על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- להבריש במשקה אורז ולאפות בתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות
- בזמן האפייה יש להרתיח את חומרי
הסירופ כשלוש דקות עד להמסת הסוכר ולהניח בצד כאשר הרוגעלך מוכנים יש להוציא
מהתנור ולהבריש בסירופ
- לאחר האפייה והברשת הרוגעלך
בסירופ אני מעבירה אותם לצינון על מגש מרופד בנייר אפייה חדש כי כשהם חמים קל
לשחרר אותם מהתבנית. אם לא אוכלים הכל באותו יום אני ממליצה להקפיא בקופסה
אטומה .בזמן האפייה המלית מעט גולשת ודביקה הכל בסדר אין מה להתרגש!