אגסים בסירופ ללא יין ובצבע משגע
אגסים מבושלים עם יין הוא
קינוח קלאסי ואהוב, יש לי רק בעיה קטנה אני לא אוהבת לשתות יין ולא קינוחים עם טעם
דומיננטי של יין ולכן שנים רבות לא נגעתי באגסים מבושלים ואז במסגרת
הניסיונות שלי במטבח יצרתי אגסים בסירופ עם מרכיב ממש מגניב שלא חשבתי עליו
קודם והוא מיץ תפוח סלק. בישלתי את
האגסים במיץ סלק תפוח ותראו איזה צבע משגע יצא להם ואגב זה לא רק מראה חיצוני.
בואו
לא נתבלבל יש לאגסים והסירופ בו הם בושלו טעם נהדר.
מצרכים
6 אגסים בגודל
בינוני
2 מקלות קינמון
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
750 מ"ל מיץ תפוח סלק
אופן הכנה
- למזוג לסיר בינוני מיץ תפוח
סלק, להוסיף סוכר ומקלות קינמון ולהביא לרתיחה ולבשל כחמש דקות.
- לקלוף את האגסים, להוסיף לסיר
ולבשל על אש בינונית כעשר דקות (לא יותר אחרת האגסים יהיו רכים מידי) לצנן את
האגסים עם הסירופ בטמפרטורת החדר. להעביר לקופסה עם הסירופ ולשמור במקרר עד
להגשה.
- להגיש בצלוחית, אני חותכת את
הבסיס של האגס כדי שישב ישר בצלוחית ומוזגת מעל את הסירופ. אם רוצים אפשר
לזלף קצפת לא ממותקת או כדור גלידה וניל.
אפשר לשלב תפוחים עם האגסים, חשוב שיהיו בגודל דומה. אם אתם אוהבים כוכב אניס ניתן להוסיף עם הקינמון. אפשר להוסיף פירות מיובשים להעשרת טעמים ואז יוצא סוג של ליפתן נהדר. אם אתם כן אוהבים יין אפשר להשתמש ביין אדום יבש או יין לבן באותה הכמות של המיץ.