אוזני המן מבצק פריך שוקולד במילוי שוקולד וקוקוס
מצרכים
40 יחידות
בצק פריך שוקולד
270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)30 גרם קקאו (4 כפות)
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר מגורר דק או 2 כפות גדושות ממרח שוקולד
2-3 כפות חלב קר לפי הצורך ורק אם הבצק לא מתגבש
מלית קוקוס
100 גרם קוקוס50 גרם סוכר
50 גרם חמאה
80 מ”ל חלב (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L
מלית שוקולד
ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר שאתם אוהבים)100 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב חתוך לחצאי קוביות
אופן הכנה
בצק פריך שוקולד
בקערת מערבל לשים חמאה חתוכה לקוביות וסוכר. לערבל
עם וו גיטרה עד שהסוכר מתערבב עם החמאה. להוסיף ביצה ותמצית וניל לערבל במהירות
בינונית למשך דקה לנפות יחד קמח וקקאו לקערה נפרדת ,לערבב פנימה שוקולד מגורר דק
ולהוסיף לקערת המערבל לערבל במהירות בינונית ולהוסיף חלב קר לפי הצורך. (אם הבצק
לא מתגבש או יבש מידי בגלל הקקאו מוסיפים חלב ) לערבל רק עד שמתקבל בצק מגובש ואחיד. לעטוף
את הבצק בניילון נצמד ולצנן שעה במקרר.
מלית קוקוס
בקערת זכוכית לשים חלב וחמאה ולחמם
במיקרוגל למשך חצי דקה. לערבב עם מטרפה ולהוסיף סוכר וקוקוס ולבסוף ביצה. לערבב
לתערובת אחידה, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה.
הכנת אוזני המן
לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין שני
דפי נייר אפייה ליצור עיגול בקוטר 4 או 5 ס”מ. להניח על כל עיגול חצי כפית נוטלה ,מעל
חצי קוביית שוקולד מריר וכפית אחת של מלית קוקוס לסגור בזהירות ולהניח בתבנית
אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להמשיך כך עם כל הבצק. יוצאים 2 מגשים מלאים, יש
לאפות כל מגש בנפרד. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות 16 דקות. לצנן היטב ולשמור
בקופסה אטומה עד 3 ימים