פסטה עם ירקות וטופו
מנה טבעונית של פסטה עם ירקות ירוקים, ברוקולי,
אפונה עדינה, זוקיני, בצל ירוק, בזיליקום וטופו.
בדרך כלל אני משרה את הטופו בסויה
עם סילאן ורוטב צ’ילי .
רציתי לנסות מנה קצת אחרת הפעם בניחוח איטלקי עם בזיליקום
ושמן זית.
מצרכים
300 גרם טופו (אפשר טופו בזיליקום אם רוצים)350 גרם ברוקולי טרי
2-3 יחידות זוקיני ירוק כהה (או קישוא רגיל אם לא מצאתם זוקיני) חתוך לקוביות
חצי צרור בזיליקום טרי
חצי צרור בצל ירוק טרי שטוף וקצוץ
150 גרם אפונה ירוקה עדינה (1 כוס) אם האפונה קפואה יש להפשיר אותה
4 שיני שום טרי קלופות וחתוכות לפרוסות
250 גרם פסטה פוזלי יבשה (חצי חבילה) אצלנו בבית קוראים לה פסטה ביסלי
6 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור
סיר גדול לבישול הפסטה
מחבת בינונית לצריבת הטופו
מחבת גדולה בסגנון סוטאז’ (שתכיל את כל חומרי הגלם)
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול במקביל
שוטפים היטב את הברוקולי וחותכים לפרחים בגודל בינוני כאשר המים בסיר רותחים
מעבירים אליו את פרחי הברוקולי וחולטים אותם למשך שלוש דקות. לאחר שלוש דקות
מעבירים בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לקערה שהכנו מראש עם מים קרים וקוביות
קרח. הפעולה הזאת שומרת על פריכות הברוקולי ועל הצבע הירוק המשגע שלו. לאחר
שהברוקולי התקרר מסננים מהמים ומעבירים לקערה
- מבשלים את הפסטה בסיר עם המים
הרותחים בו חלטנו את הברוקולי לפי הוראות היצרן ,מסננים ושוטפים במים קרים
(ברור שאפשר לבשל את הפסטה בסיר נפרד, פשוט המים בסיר כבר רותחים וממילא
הפסטה והברוקולי יתחבקו עוד רגע במחבת:))
- מוציאים את הטופו מאריזת
הוואקום, מייבשים היטב עם נייר מגבת וחותכים לקוביות בגודל של כ 2 ס”מ על 2
ס”מ. מחממים מחבת בינונית (אפשר להקפיץ את הטופו באותה מחבת בה מכינים את
הפסטה רק שקצת יותר נוח להקפיץ את הטופו במחבת בגודל בינוני) מוסיפים למחבת 2
כפות שמן זית ואת קוביות הטופו, מידי פעם מערבבים עד שהטופו נצרב ומשחים
מעבירים את הטופו לצלחת שיתקרר.
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן
זית וקוביות זוקיני, מערבבים מידי פעם לאחר כחמש דקות מוסיפים ברוקולי, אפונה
עדינה ושום חתוך לפרוסות דקות, מערבבים ולאחר כשתי דקות מוסיפים את הפסטה
המבושלת, מלח, פלפל שחור גרוס עבה,2 כפות שמן זית ,קוביות טופו ובצל ירוק
קצוץ. מערבבים ומבשלים כחמש דקות מסירים מהאש ומוסיפים עלי בזיליקום אם העלים
קטנים אין צורך לקצוץ אותם. מגישים חם או קר לפי הטעם. הפסטה נשמרת עד שלושה
ימים במקרר