פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה

פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה

הבסיס שלו עשוי מעוגיות בוטנים לפסח והמלית בוטנים קלויים ומלוחים ושוקולד.
שילוב מושלם. לא תאמינו כמה המתכון הזה קל ומהיר הכנה.
מקור המתכון מחברתי המקסימה סיגל מהבלוג אפייה ביתית סיגל ברמראפייה ביתית סיגל ברמר
אם אתם לא מכירים את הבלוג שלה ממליצה בחום לרוץ לבקר יש לסיגל מתכונים נפלאים!

פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה

מצרכים

תבנית פאי נשלפת בקוטר 24 ס"מ

בסיס

9 - 8  עוגיות בוטנים של פסח
2 כפות גדושות ממרח שוקולד או חמאת בוטנים
4 - 3 כפות מים (ראו הערה באופן ההכנה)

מלית

150 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית או קרם קוקוס
3 כפות גדושות ממרח שוקולד או חמאת בוטנים
200 גרם בוטנים קלויים (אני השתמשתי בבוטנים מלוחים) או פקאן קלוי

פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה

אופן הכנה

בסיס פאי

  1. לרפד את תבנית הפאי בנייר אפייה ,רק את הבסיס לא כולל הדפנות (מניחים את העיגול על נייר אפייה, מסמנים עם עפרון, גוזרים ומניחים על התבנית)
  2. למעוך את העוגיות עם מזלג, לבדוק אם העוגיות רכות ועסיסיות מספיק מעיכה עם מזלג אם העוגיות יבשות וקשה לפורר אותן אפשר לטחון במעבד מזון, כך אני עשיתי כי הסוג שחגי קנה היה יבש כמו הנגב ולכן טחנתי את העוגיות.
  3. להוסיף לעוגיות ממרח שוקולד או חמאת בוטנים ולהוסיף מים לפי הצורך וללוש בידיים. צריכה לצאת עיסה מעט דביקה.
  4. להעביר את תערובת הבסיס לתבנית ולהדק לדפנות ולבסיס היטב
פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה

מלית בוטנים ושוקולד

  1. להסיר מהבוטנים את הקליפה, זה ממש קל כשהם קלויים הקליפה יורדת  בקלות
  2. לפזר את הבוטנים באופן שווה על בסיס העוגיות. 
  3. לקצוץ שוקולד מריר, לשים בקערת זכוכית, למזוג מעל שמנת  (או מה שבחרתם) ולחמם במיקרוגל בחום בינוני כדקה ,להוסיף ממרח שוקולד או חמאת בוטנים ולערבב לקבלת תערובת אחידה ולמזוג מעל הבוטנים בתבנית
  4. ליישר ולהכניס למקפיא למשך חצי שעה.
  5. זילפתי מעט שוקולד מריר מומס לקישוט זה לא חובה. 
  6. להוציא מהמקפיא, לשחרר מהתבנית , להסיר את נייר האפייה ולהעביר לצלחת הגשה
פאי בוטנים ושוקולד ללא אפייה