רולדת קוקוס ואננס נוסטלגית

רולדת קוקוס ואננס נוסטלגית

לכבוד פסח החלטתי לגוון בטעמי הרולדה הנוסטלגית
אותה לרוב אני ממלאת בקונפיטורה אדומה
הכנתי קצפת עם אננס יצא טעם מאוד עדין של אננס.
הרולדה מתאימה לנמנעים מגלוטן
רולדת קוקוס ואננס נוסטלגית

מצרכים

רולדה קוקוס

4 ביצים גודל L
120 גרם סוכר (1/2 כוס עוד 2 כפות)
60 גרם קוקוס (1/2 כוס)
60 גרם קמח תפוחי אדמה (1/2 כוס)
תבנית תנור שטוחה משומנת  ומרופדת בנייר אפייה משומן
2 כפות אבקת סוכר
נייר אפייה

מלית קצפת אננס

250 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
140 גרם אננס (משימורים או טרי ומקולף)
ממליצה להגיש את הרולדה עם תותים טריים או דובדבנים טריים או פירות אחרים שאתם אוהבים

רולדת קוקוס ואננס נוסטלגית

אופן הכנה

רולדה קוקוס

להקציף ביצים עם סוכר בהקצפה מהירה כחמש דקות לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. לערבב בקערה קטנה קוקוס עם קמח תפוחי אדמה ולקפל עם מטרפה בעדינות את תערובת הקוקוס לקצף הביצים. לקפל לקבלת תערובת אחידה ולשטח על תבנית האפייה שהכנו מראש. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 14 דקות (לשים לב כי כל תנור אופה מעט אחרת לכן צריך לשים לב להזהבה של הרולדה אחרי עשר דקות) כאשר הרולדה מוכנה לצנן היטב. לפזר אבקת סוכר בעזרת מסננת על גבי נייר אפייה להפוך את הרולדה מהתבנית לנייר האפייה ולקלף ממנה את הנייר עליו נאפתה. לגלגל את הרולדה ולהניח בצד עד שנכין את המלית

מלית קצפת אננס

לרסק אננס במעבד מזון (אננס משימורים יש לסנן מהנוזלים ) להקציף שמנת מתוקה עם כף אינסטנט פודינג לקבלת קצפת יציבה. לקפל אננס מרוסק לקצפת. לפתוח את הרולדה שגלגלנו בנייר אפייה, למרוח עליה את קצפת האננס ולגלגל בעדינות. להעביר את הרולדה לצלחת הגשה ולשמור במקרר עטופה היטב. לפני ההגשה לפזר על הרולדה אבקת סוכר ולסדר מסביב תותים למראה חגיגי

הערות והצעות

  • לא רוצים להשתמש בקמח תפוחי אדמה? ניתן להחליף לקורנפלור באותה הכמות. אי אפשר להחליף את הקמח תפוחי אדמה בקמח שקדים. לא במתכון הזה
  • לא אוהבים קוקוס? אז למה נכנסתם למתכון זו רולדה קוקוס:) בכל מקרה למי שממש מתעקש ניתן להחליף את הקוקוס בשקדים או אגוזים טחונים אבל זה לא יצא כמו מה שאתם רואים כאן בתמונה כי כל תחליף יצא קצת אחרת מהמקור
רולדת קוקוס ואננס נוסטלגית