פאי תפוחים עם גבינה ויוגורט
פאי קליל ולא כבד מידי בזכות שילוב
היוגורט במלית תפוחי עץ. כל מי
שטעם את הפאי אמר שזה מזכיר לו את הפאי של ארומה לצערי עדיין לא טעמתי את הפאי
שלהם
אבל אני בהחלט יכולה לומר שהמתכון הזה יוצא מוצלח מאוד
מצרכים
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
בצק פריך
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה גודל L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל, 1 כפית גרידת לימון
1 חלמון להברשה על הבצק
אופן הכנה
בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה, שמים
חמאה חתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים
שונה. קודם שמים קמח, סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם
ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק).
מוסיפים ביצה, תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל כשתי דקות
ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה
"שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל. מקמחים
מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור,
עוטפים בניילון נצמד ומקררים
חצי שעה לפחות. שליש מכמות הבצק מחזירים למקרר עטוף בניילון נצמד ואת הבצק הנותר
מרדדים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומניחים בתבנית.
מהדקים את הבצק
לדפנות ומחזירים להקפאה ל- 15 דקות. אופים אפיה עיוורת.
מניחים על הבצק נייר אפייה ומעליו שעועית יבשה
שתכסה את הפאי עד למעלה בצורה מלאה כולל הדפנות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170
מעלות לאפייה של 15 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם השעועית
בזהירות, אני מניחה את השעועית במסננת כדי שתתקרר היטב ואז מאחסנת בקופסה לשימוש
חוזר.
את הבצק החם מורחים בחלמון ומחזירים לתנור להמשך אפייה של 10 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מלית תפוחים
4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית (הירוקים החמוצים)
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל בינוני, מעבירים למחבת רחבה. מוסיפים למחבת סוכר, קינמון ומיץ לימון ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות. יש להשגיח כדי שהתפוחים לא יהפכו לדייסה ויתרככו יתר על המידה.
מלית גבינה
225 גרם גבינת שמנת (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה)
300 מ"ל יוגורט (2 גביעים קטנים של 150 מ"ל)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
3 כפות קורנפלור
הרכבת הפאי
מערבבים יחד גבינה ויוגורט,
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים. אני ממליצה לערבב עם
מטרפה לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יש לסדר את מלית התפוחים מעל הבצק
האפוי ולאחר מכן למזוג מעל התפוחים את מלית הגבינה.
מוציאים מהמקרר את הבצק ששמרנו בצד ועם
מגרדת מגרדים את הבצק מעל מלית הגבינה באופן אחיד (המגרדת עם החורים הגדולים)
אפשרות נוספת היא לפורר את הבצק למראה יותר פראי.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
למשך 30 דקות עד להזהבת הבצק והפירורים. לאחר צינון מעבירים את הפאי לצלחת
הגשה. יש לשמור את הפאי בקירור.