חטיפי זיתים וגבינות
אם אתם
אוהבים לנשנש בטוח תתאהבו במתכון הזה.
חטיפי זיתים וגבינות ממש קלים להכנה ואין
בהם חמאה או מרגרינה!
לשים בצק על
בסיס יוגורט, מרדדים, חותכים והופ לתנור.
החטיפים לא צריכים להיות קשים או פריכים
כמו קרקרים.
יש להם רכות נפלאה וכיף לטבול אותם בממרח לאבנה או גבינה לבנה
מצרכים
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
3 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
150 גרם יוגורט 3%
50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
100 גרם זיתים קצוצים (כ- 30 יחידות
וכן ספרתי במיוחד בשבילכם)
2 כפות שמן זית להברשת החטיפים לפני
האפייה
קמח לרידוד הבצק ונייר אפייה
אופן הכנה
- מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה
גדולה
- מוסיפים גבינה בולגרית, גבינה
צהובה, שמן זית וזיתים קצוצים. לשים בידיים לקבלת בצק אחיד
- מקמחים מעט נייר אפייה, מניחים
עליו את הבצק ומרדדים לריבוע בעובי כ- 1 ס"מ
- בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה
חותכים לרצועות (ראו תמונה) ומברישים בשמן זית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
ואופים את החטיפים כ- 20 דקות להזהבה. מעבירים לרשת צינון ואוכלים רק אחרי
שהתקררו
- אם רוצים חטיפים פריכים ניתן
להוסיף זמן אפייה ,להוריד טמפרטורה ל 150 מעלות ולאפות עוד כעשר דקות
- החטיפים נשמרים כיומיים שלושה
בקופסה סגורה
הערות והצעות
- זה מתכון חלבי ולא מומלץ להכין אותו פרווה.
- אם אין יוגורט? ניתן להשתמש בשמנת חמוצה או גבינה לבנה
- אפשר להגדיל את כמות הגבינות בעוד 50 גרם לכל סוג.
- השתמשתי בזיתים ירוקים מגולענים כי זה מה שהילדים שלי אוהבים. אפשר להשתמש באיזה סוג שטעים לכם ויש בבית רק לא לשכוח לגלען ולקצוץ אותם