עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

עוגת סולת בחושה כזאת שמערבבים עם כף ושולחים לתנור ברגע. לוקח יותר זמן לסדר את השקדים למעלה מאשר להכין את הבלילה של העוגה. הפעם הכנתי את העוגה חלבית עם שמנת ויוגורט. מבחנתי קוקוס זה חובה בעוגת סולת והכי חשוב השקדים מלמעלה צופפתי את השקדים כי אצלי בבית רבים על השקדים:)

עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

מצרכים 

תבנית מלבנית 23 ס”מ על 30 ס”מ או 2 אנגלישקייק

280 גרם סולת (1/2 1 כוסות)
100 גרם קוקוס (1 כוס)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
200 גרם יוגורט (1 גביע)
3 ביצים גודל
L
120 מ”ל שמן (1/2 כוס)

לעיטור

100 גרם שקדים מולבנים שלמים

סירופ

300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
360 מ”ל מים  (1/2 1 כוסות)
מיץ מחצי לימון

עוגת סולת עם קוקוס ושקדים

אופן הכנה

  • מתחילים מהכנת הסירופ, בסיר בינוני מרתיחים יחד סוכר, מים ומיץ לימון. מבשלים 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש (לא לבשל יותר מעשר דקות אחרת יצא סירופ סמיך מידי ונא להקפיד על אש נמוכה ולא רתיחה חזקה
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן או חמאה
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה, מוסיפים סולת, קוקוס וסוכר. מערבבים ויוצרים גומה בתוך הגומה שמים שמנת חמוצה, יוגורט, ביצים טרופות ושמן. מערבבים עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לתבנית. מסדרים שקדים מעל ומכניסים לתנור למשך כ- 30 דקות להזהבה יפה
  • מוציאים את העוגה מהתנור, חותכים לריבועים ובעזרת מצקת משקים את העוגה בסירופ בהדרגה עד שכל הסירופ נספג ואז מחכים בסבלנות שהעוגה תתקרר

הערות והצעות

  1. אם רוצים עוגה פרווה במקום יוגורט ושמנת חמוצה יש להשתמש ב – 400 גרם קרם קוקוס
  2. אם אתם אוהבים עוגות ממש רטובות אפשר להגדיל את כמות הסירופ לפי טעמכם האישי. 
עוגת סולת עם קוקוס ושקדים


עוגת סולת עם קוקוס ושקדים