קרקר בטטה ותבלינים

קרקר בטטה ותבלינים

קרקר עם קמחים מלאים, פירה בטטה ,שמן זית ותבלינים. הקרקר פרווה ,טבעוני וכיף לטבול אותו במתבלים כמו טחינה ירוקה, ממרח חומוס ביתי ועוד. אני אוהבת נשנושים במיוחד נשנושים שהם פחמימות תנו לי קרקרים עם ממרחים ליד ושמחתם אותי עד מאוד.

קרקר בטטה ותבלינים

מצרכים

400 גרם בטטה מאודה (1 בטטה גדולה או 2 בטטות בגודל בינוני)
120 גרם קמח חיטה מלא (1 כוס)
120 גרם קמח שיפון מלא (1 כוס)
140 גרם קמח לבן (1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית צ'ילי גרוס מיובש
1 כפית אורגנו מיובש
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
6 כפות שמן זית להברשת הבצק
קמח לרידוד הבצק

3 יחידות נייר אפייה

קרקר בטטה ותבלינים

אופן הכנה

  1. לאדות בטטה ,אני משתמשת בסיר קוסקוס לאדות את הבטטה. אפשר לבשל עם הקליפה עד לריכוך הבטטה. למעוך למחית ולצנן היטב ,רצוי במקרר
  2. לערבב יחד את כל חומרי הבצק (מלבד שמן הזית לציפוי) לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעתיים
  3. לחלק את הבצק לשלושה חלקים. לקמח נייר אפייה ולהניח עליו חלק אחד של הבצקלרדד לריבוע בעובי של כחצי ס"מ, למרוח בשמן זית ולחתוך עם גלגלת למקלות באורך 10ס"מ ובעובי של כ- 1 ס"מ .לחזור על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים
  4. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ- 25 דקות
  5. לאחסן את הקרקרים לאחר שהתקררו לגמרי בקופסה אטומה
קרקר בטטה ותבלינים