לחמניות בריאות מקמח מלא בציפוי שיבולת שועל וגרעינים
לחמניות
בריאות מקמח מלא בציפוי שיבולת שועל וגרעינים.
השתמשתי בשלושה סוגי קמחים מלאים. קמח כוסמין, קמח חיטה וקמח שיפון.
את הלחמניות ציפיתי בגרעיני דלעת ,גרעיני חמנייה, זרעי פשתן ושיבולת שועל.
הציפוי מוסיף המון טעם ומרקם ללחמניות.
אני מכינה כמות כפולה של בצק לחמניות,
לאחר האפייה נותנת להן להתקרר ואז חותכת באמצע (לא עד הסוף) ומחלקת לשקיות הקפאה.
מעבירה למקפיא וככה יש לחמניות בריאות לכריכים לבני משפחתי.
השתמשתי בשלושה סוגי קמחים מלאים. קמח כוסמין, קמח חיטה וקמח שיפון.
את הלחמניות ציפיתי בגרעיני דלעת ,גרעיני חמנייה, זרעי פשתן ושיבולת שועל.
הציפוי מוסיף המון טעם ומרקם ללחמניות.
אני מכינה כמות כפולה של בצק לחמניות,
לאחר האפייה נותנת להן להתקרר ואז חותכת באמצע (לא עד הסוף) ומחלקת לשקיות הקפאה.
מעבירה למקפיא וככה יש לחמניות בריאות לכריכים לבני משפחתי.
מצרכים
10 לחמניות קטנות
250 גרם קמח
חיטה מלא (2 כוסות)
125 גרם קמח כוסמין מלא (1 כוס)
125 גרם קמח שיפון מלא (1 כוס)
8 גרם שמרים יבשים (1 כף שטוחה) או
25 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר חום
1/2 כף מלח
3 כפות שמן זית
480 מ"ל מים (2 כוסות)
ציפוי
45 גרם שיבולת שועל עדינה (1/2 כוס)
25 גרם מכל סוג - שומשום,
זרעי פשתן, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה
1/4 כפית מלח
אופן הכנה
- לנפות את הקמחים לקערת המערבל. להוסיף
שמרים, סוכר ,מלח ולערבב אותם לתוך הקמח. תוך כדי לישה איטית למזוג כוס אחת
של מים ואת השמן. להמשיך ללוש ולהוסיף עוד כוס מים אבל לא את הכל בבת אחת אלא
בהדרגה לפי התגבשות הבצק ולפי הצורך. יכול להיות שלא נצטרך להשתמש בכל המים. להוסיף
את המלח ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ומעט דביק. להעביר את הבצק לקערה
גדולה ומשומנת. לכסות ולהתפיח כשעה וחצי (זמן ההתפחה ישתנה לפי מזג האוויר)
- לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו ל
- 10 חתיכות שוות בגודלן. ליצור לחמניות ארוכות. לערבב יחד את חומרי הציפוי, להבריש
את הלחמניות במעט מים ולגלגל בציפוי. בעזרת הידיים להדק את הציפוי ללחמניות
ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לכסות את הלחמניות במגבת מטבח נקייה
ולהתפיח כשעה
- לחמם תנור ל-190 מעלות ולאפות
את הלחמניות כ- 20 דקות עד חצי שעה
הערות והצעות
ניתן לגוון בהרכב הקמחים לפי מה שיש לכם בבית. אפשר להכין כמות כפולה של ציפוי ולהכניס לתוך הבצק בשלב הלישה אם אתם אוהבים גרעינים ושיבולת שועל בתוך הלחמניות ולא רק בציפוי. הלחמניות לא ענקיות, זה הגודל שאוהבים אצלי בבית. רוצים לחמניות גדולות יותר? חלקו אחרת את הבצק לפי מה שמתאים לכם.