עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי

 עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי

עוגיות פשוטות אבל הכי אהובות אלו עוגיות שוקולד צ'יפס. הפעם שילבתי בין שני צבעים, יצא חצי חצי. שני טעמים חום עם קקאו ושוקולד והטעם השני וניל שזו העוגייה הקלאסית. מאוד קלות להכנה, נשמרות היטב בקופסה לפחות שבוע והילדים משוגעים עליהן

עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי

מצרכים

60  עוגיות

200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
יח' ביצה גודל L
כף מיץ לימון
350 גרם קמח רגיל (1/2 2 כוסות)
כפית אבקת סודה לשתייה, 1 כפית מלח
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר (1 כוס)
200 גרם שוקולד צ'יפס לבן (1 כוס)

לתערובת השוקולד

32 גרם קקאו (4 כפות)
3 כפות ממרח שוקולד

עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי

אופן ההכנה

  • לערבב יחד עם מיקסר ידני או במיקסר עם החלק שנקרא גיטרה חמאה, סוכר חום, סוכר לבן בערך שלוש דקות, רצוי במהלך הערבוב עם המיקסר לעשות הפסקה ובעזרת מרית להוריד את מה שנדבק לצדדים ולתחתית הקערה כי זה עוזר לקבל תערובת אחידה לאחר מכן יש להוסיף להוסיף תמצית וניל ואז ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול במהירות בינונית. ברגע שהביצים נטמעות בתערובת החמאה יש להוסיף מיץ לימון ולערבל מעט
  • מנפים קמח יחד עם אבקת סודה לשתייה, מוסיפים מלח ומעבירים לקערת המיקסר. מערבלים במהירות איטית כדי שהקמח לא יעוף לכל עבר ואז מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס בשני הצבעים בעזרת כף עץ
  • מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים. חלק אחד משאירים במיקסר ומוסיפים לו קקאו מנופה וממרח שוקולד. מערבלים עד לקבלת בצק חום
  • יוצרים כדורים במשקל של 10 גרם משתי התערובות. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה כדור חום וכדור לבן צמודים אחד לשני ולאחר מכן יוצרים מהם כדור אחד ומשטחים אותו.
  • שימו לב להשאיר רווחים גדולים על מנת שיהיה לעוגיות לאן להתפשט בזמן האפייה וכדי שלא יידבקו למשטח אחד גדול של עוגיות
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 12 דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה
עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי

הערות והצעות

  • לפרווה יש להחליף חמאה במרגרינה מאיזה סוג שתבחרו באותה הכמות ובנוסף שימו לב שממרח השוקולד יהיה פרווה
  • אם אתם אוהבים עוגיות מאוד מתוקות, אפשר להגדיל את כמות הסוכר במתכון בעוד חצי כוס סוכר לבן או חום. אצלי אהבו את המתיקות כפי שהיא במתכון.
  • את החצי החום של העוגייה עשיתי מאוד שוקולדי. אם אתם לא אוהבים טעם שוקולדי חזק ניתן להפחית את כמות הקקאו בחצי ולשים רק 16 גרם שזה 2 כפות קקאו וכף אחת של ממרח שוקולד
  • ניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה, מקפיאים אחרי עיצוב הצורה כשהן על מגש ורק כשהן קפואות מעבירים לקופסה או שקית אטומה ומקפיאים עד שלושה חודשים. אופים אותן כשהן קפואות ומוסיפים עוד כ- 2 דקות לזמן האפייה
עוגיות שוקולד ציפס חצי חצי