קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים

 קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים

קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים

קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים זה כנראה עמוק בגנים אצלנו. לא שאמא שלי הכינה אי פעם קוגל. זה פשוט מהצד של אבא שלי עניני הקוגל. ברגע שגיליתי לפני כמה שנים את נפלאות הקוגל ניסיתי המון מתכונים
 הכי אהבתי את השילוב של הפירות היבשים עם הקרמל והאטריות . חמיצות התפוחים מוסיפה המון לקוגל והופכת אותו ליותר אוורירי ופחות דחוס. אין כמו קוגל חם בשבת בבוקר שיורד גשם וקר בעצמות.

קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים

מצרכים 

שתי תבניות אנגלישקייק או סיר פלא

 400 גרם אטריות בינוניות
50
 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
 120
מ"ל שמן (1/2 כוס)
100
 גרם סוכר (1/2 כוס)
3
 ביצים בגודל L
4
 תפוחי עץ חמוצים בגודל בינוני
100
 גרם תאנים מיובשות
 100
גרם משמש מיובש
 100
גרם צימוק לבן או כהה
70
 גרם קמח (1/2 כוס)
1/2
 כפית אבקת אפייה
1
 כפית קינמון שטוחה
 100
גרם סוכר
1/2
 כפית מלח

קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשיםקוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים

אופן הכנה

  • לשמן היטב את התבניות או לרפד בנייר אפייה. אם רוצים שהקוגל יצא פריך מבחוץ יש לשמן את התבנית ולא להשתמש בנייר אפייה
  • לחמם תנור ל-150 מעלות
  • לבשל את האטריות לפי ההוראות על האריזה. לסנן, ולהעביר חזרה לסיר או לקערה גדולה
  • בסיר בינוני בעל תחתית עבה להמיס יחד חמאה, שמן וסוכר. לבחוש בעזרת כף עץ ולא להפסיק לבחוש עד שמתקבל קרמל בצבע חום בהיר ( לשים לב זה רותח וקרמל יכול לגרום לכוויות לכן ממש בזהירות)להעביר את תערובת הקרמל לקערת האטריות ולבחוש היטב. אם נשארים גושי קרמל באטריות אל דאגה הכל נמס בתנור
  • לקלוף תפוחים ולגרר במגרדת זו עם החורים הגדולים ולהוסיף לתערובת
  • לטרוף את הביצים בצלוחית ולהוסיף
  • לחתוך לפרוסות דקות משמשים ותאנים. להוסיף לאטריות יחד עם הצימוקים ולבחוש היטב
  • לנפות יחד את הקמח ואבקת האפייה. להוסיף את המלח, הסוכר והקינמון ולהעביר לאטריות. לבחוש היטב
  • להעביר את התערובת לתבניות. רצוי לא לדחוס לתוך התבנית אלא רק ליישר ולסדר בתבנית. לכסות את התבניות בנייר אפייה ומעליו להניח נייר כסף ולהדק
  • לאפות בחום של 150 מעלות כ- שלוש שעות או 100 מעלות לילה בתנור. לטעמי האישי לילה בתנור יוצאת תוצאה יותר טובה וטעימה וכך אני מכינה
קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשיםקוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים



קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים