קוגל פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים ופירות יבשים
מצרכים
שתי תבניות
אנגלישקייק או סיר פלא
400 גרם אטריות בינוניות
50 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
3 ביצים בגודל L
4 תפוחי עץ חמוצים בגודל בינוני
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם משמש מיובש
100 גרם צימוק לבן או כהה
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון שטוחה
100 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
אופן הכנה
- לשמן היטב את התבניות או לרפד
בנייר אפייה. אם רוצים שהקוגל יצא פריך מבחוץ יש לשמן את התבנית ולא להשתמש
בנייר אפייה
- לחמם תנור ל-150 מעלות
- לבשל את האטריות לפי ההוראות על
האריזה. לסנן, ולהעביר חזרה לסיר או לקערה גדולה
- בסיר בינוני בעל תחתית עבה
להמיס יחד חמאה, שמן וסוכר. לבחוש בעזרת כף עץ ולא להפסיק לבחוש עד שמתקבל
קרמל בצבע חום בהיר ( לשים לב זה רותח וקרמל יכול לגרום לכוויות לכן ממש
בזהירות)להעביר את תערובת הקרמל לקערת האטריות ולבחוש היטב. אם נשארים גושי
קרמל באטריות אל דאגה הכל נמס בתנור
- לקלוף תפוחים ולגרר במגרדת זו
עם החורים הגדולים ולהוסיף לתערובת
- לטרוף את הביצים בצלוחית
ולהוסיף
- לחתוך לפרוסות דקות משמשים
ותאנים. להוסיף לאטריות יחד עם הצימוקים ולבחוש היטב
- לנפות יחד את הקמח ואבקת
האפייה. להוסיף את המלח, הסוכר והקינמון ולהעביר לאטריות. לבחוש היטב
- להעביר את התערובת לתבניות.
רצוי לא לדחוס לתוך התבנית אלא רק ליישר ולסדר בתבנית. לכסות את התבניות
בנייר אפייה ומעליו להניח נייר כסף ולהדק
- לאפות בחום של 150 מעלות כ-
שלוש שעות או 100 מעלות לילה בתנור. לטעמי האישי
לילה בתנור יוצאת תוצאה יותר טובה וטעימה וכך אני מכינה