עוגת גזר בחושה

עוגת גזר בחושה

מידי פעם אני מקבלת בקשות מקוראי הבלוג למתכונים מסוגים שונים ותקופה ארוכה אני מקבלת בקשות לעוגת גזר בחושה, קלה ומהירת הכנה
אז במיוחד בשבילכם קוראים יקרים ואהובים הכנתי עוגת גזר בחושה קלה ומהירת הכנה ,אין צורך במיקסר והיא אפילו מופחתת שומן בזכות רסק תפוחים. העוגה יוצאת מאוד עסיסית ורכה.

עוגת גזר בחושה

עוגת גזר בחושה

מצרכים 

2 תבניות אנגלישקייק או תבנית בקוטר 24 ס"מ לא קפיצית

200 גרם גזר מגורר (1/2 1 כוסות)
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקיק סוכר וניל, 1 שקיק אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
113 גרם רסק תפוחים (גביע אחד קטן)
180 מ"ל מיץ תפוח גזר (3/4 כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
3 ביצים גודל L
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה לשים סוכר, סוכר וניל, מלח וביצים, לטרוף יחד כשתי דקות. להוסיף שמן ורסק תפוחים, לערבב עם מטרפה. למזוג תוך כדי ערבוב מיץ תפוח גזר (או כל מיץ אחר ראו בהערות) 
  3. בקערה נפרדת לנפות יחד קמח, אבקת אפייה וקינמון ולהוסיף לתערובת תוך כדי בחישה עם מטרפה. להוסיף את הגזר המגורר ולערבב עם כף. 
  4. לחלק את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם מעט יבש עם פירורים לחים סביבו. 
  5. לצנן היטב ולפני ההגשה לפזר על העוגה אבקת סוכר
  6. העוגה נשמרת יומיים מחוץ למקרר וארבעה ימים במקרר
עוגת גזר בחושהעוגת גזר בחושה

הערות והצעות

  • ניתן להוסיף צימוקים או אגוזים בכמות של 100 גרם. 
  • אפשר להשתמש במיץ תפוחים או מיץ גזר בנפרד או מיץ תפוזים. מה שחשוב זה שהמיץ יהיה טבעי וללא תוספת סוכר במידה ואתם רוצים לשמור על המתיקות כפי שהיא מופיעה במתכון. 
  • ניתן לזגג את העוגה בזיגוג אבקת סוכר, מערבבים 100 גרם אבקת סוכר מנופה עם כף מיץ לימון לתערובת סמיכה ומעט נוזלים ומורחים על העוגה כשהיא פושרת. 
  • העוגה לא מאוד מתוקה! אם אתם אוהבים עוגות מתוקות ממליצה להוסיף 50 עד 100 גרם סוכר בנוסף למה שכתוב במתכון
עוגת גזר בחושה