עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

 עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

עוגת שמרים מסוג העוגות שאני אוהבת להכין ולהביא איתי כאשר אני מתארחת. לא צריך להתעסק עם חיתוך עוגה וכל אחד תולש לעצמו ריבוע או שניים ונהנה מעוגת שמרים מלאת טעם, רכה ועשירה

עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

מצרכים

4 עוגות בתבנית אנגלישקייק

1  ק"ג קמח
 100
גרם סוכר (1/2 כוס)
50
 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2
 ביצים גודל L ועוד 2 חלמונים מביצה גודל L
1
 גביע אשל (200 גרם)
120
 מ"ל חלב (1/2 כוס)
 200
גרם חמאה רכה
120
 מ"ל שמן (1/2 כוס)
1
 כף קליפת תפוז מגוררת
1
 כף תמצית וניל
 10
גרם מלח

מלית קינמון ל - 2 עוגות בתבנית אנגלישקייק
 100
גרם חמאה רכה
 100
גרם סוכר (1/2 כוס)
1
 כף גדושה קינמון

מלית שוקולד ל - 2 עוגות בתבנית אנגלישקייק

400 גרם ממרח שוקולד
1/2 כוס פירורי לחם עדינים ללא תיבול
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו מנופה

ביצה טרופה לציפוי לפני האפייה

סירופ סוכר
 200
גרם סוכר (1 כוס)
 240
מ"ל מים (1 כוס)

עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולדעוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

אופן הכנה

  • מתחילים מהכנת הבצק. מנפים קמח לקערת המערבל מוסיפים שמרים יבשים (שמרים טריים אני מפוררת לתוך הקמח) מוסיפים סוכר ,מלח ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את כל שאר חומרי הבצק ולשים כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד
  • יש להתפיח את הבצק כשעה-שעה וחצי בחוץ או 8 שעות במקרר (אני מתפיחה במקרר ומוציאה את הבצק כחצי שעה לפני שאני רוצה לרדד ולמלא אותו)
  • מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים
  • מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לריבוע ,אני ממליצה לרדד על נייר אפייה זה מאוד נוח לעבודה
  • מלית קינמון - מורחים 50 גרם חמאה רכה באופן שווה על הבצק. מערבבים יחד סוכר עם קינמון ומפזרים מחצית הכמות על הבצק. חותכים את הבצק לשש או חמש רצועות לרוחב (ראו בתמונות)
  • עושים ערמה של רצועות הבצק עם הקינמון וחותכים לשמונה חלקים שווים בגודלם. מרימים את החלקים אחד אחרי השני ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מלית שוקולד - מורחים חצי כמות של ממרח שוקולד על הבצק המרודד, מערבבים יחד פירורי לחם עם סוכר וקקאו, מפזרים מחצית הכמות באופן שווה מעל הבצק
  • חותכים את הבצק לשש או חמש רצועות לרוחב (ראו בתמונות) עושים ערמה של רצועות הבצק עם הקינמון וחותכים לשמונה חלקים שווים בגודלם. מרימים את החלקים אחד אחרי השני ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • לאחר שהכנו את ריבועי הקינמון והשוקולד, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה ובינתיים מכינים סירופ סוכר. מרתיחים יחד סוכר ומים למשך חמש דקות ומצננים
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות מורחים את העוגות בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה לקבלת צבע זהוב יפה
  • מורחים את העוגות הסירופ סוכר לאחר שמוציאים אותן מהתנור בעודן חמות
עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולדעוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד

הערות והצעות

לפרווה מחליפים חמאה במרגרינה מאיזה סוג שטעים לכם באותה הכמותחלב פרה בחלב צמחי או מים או מיץ תפוזים. את האשל בכוס מיץ, חלב צמחי או מים לשים לב בזמן לישת הבצק להוסיף קודם כוס אחת של נוזלים ואת חצי הכוס הנוספת להוסיף בהדרגה כי כל קמח סופג אחרת נוזליםאוהבים חלבה? מרחו ממרח חלבה ופזרו מעל פיסטוקים או אגוזים קצוצים


עוגת שמרים ריבועי קינמון ושוקולד