עוגת שוקולד מהקיבוץ

 עוגת שוקולד מהקיבוץ

עוגת שוקולד מהקיבוץ. למדתי להכין אותה מפתקים שעברו בין החברות עם מתכונים קבועים שתמיד מצליחים. אני אוהבת אותה במיוחד כי היא יוצאת רכה ועדינה בטעם שוקולדי נהדר בזכות בישול שוקולד מריר עם יין וקקאו. אני לא מוותרת על ציפוי שוקולד מבריק וטעים שהופך כל עוגת שוקולד לחגיגית

עוגת שוקולד מהקיבוץ

מצרכים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר
120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד כף גדושה)
80 מ"ל יין מתוק לקידוש (1/3 כוס)
20 גרם קקאו (2 כפות)
150 גרם חמאה
6 חלמונים מביצה גודל L
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
6 חלבונים מביצה גודל L
120 גרם סוכר (1/2 כוס ועוד כף גדושה)

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
50 גרם חמאה

קישוט

סוכריות, קוקוס, פניני שוקולד 

עוגת שוקולד מהקיבוץ

אופן הכנה

  • לשמן היטב תבנית האפייה ולחמם תנור ל- 170 מעלות. 
  • לשים בסיר קטן שוקולד, סוכר (120 גרם) ,יין וקקאו. לחמם על אש קטנה מאוד ולערבב ללא הפסקה עד שהשוקולד והסוכר נמסים ולא נשארים גושים. לשים לב כי אין הרבה נוזלים שהשוקולד לא יישרף ולכן צריך לערבב ללא הפסקה על אש קטנה. לא לקצר תהליכים בשלב הזה. 
  • לאחר שכיבינו את האש לחתוך את החמאה לקוביות ולהוסיף לסיר. לערבב היטב עד שהחמאה נמסה. להעביר לקערה גדולה, 
  • להוסיף את החלמונים בהדרגה לתערובת השוקולד והחמאה ולערבב היטב עם מטרפה. 
  • לנפות את הקמח יחד עם אבקת אפייה, להוסיף לקערה עם השוקולד ולבחוש היטב שלא יישארו גושים.
  • להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר (120 גרם) לקבלת קצף גמיש אך לא קצף נוקשה. לקפל לתערובת השוקולד. 
  • להעביר לתבנית ולאפות בחום של 170 מעלות כ-45 דקות. הקיסם צריך להיות עם מעט פירורים עליו אך לא רטוב. 
  • לצנן את העוגה היטב ולהעביר לצלחת הגשה

ציפוי שוקולד

לשים בקערה קטנה שוקולד, חמאה וחלב. להמיס במיקרוגל ,אצלי במיקרו זה לוקח דקה בחום בינוני. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת קרם חלק ולצפות את העוגה. לפזר קישוטים

עוגת שוקולד מהקיבוץ

הערות והצעות

  1. לעוגה פרווה יש להחליף חמאה במרגרינה, לשים לב לשוקולד מריר פרווה ובמקום חלב להשתמש במים או חלב צמחילא רוצים להשתמש ביין? החליפו בחלב, מים או מיץ תפוזים באותה הכמות
  2. העוגה נהדרת כבסיס לעוגת שכבות. אם אתם אוהבים קצפת ניתן לזלף מעל ציפוי השוקולד קצפת (מיכל אחד של שמנת מתוקה - 250 מ"ל עם 2 כפות אבקת סוכר להקציף לקבלת קצפת יציבה)
  3. כתוב במצרכים סוכר פעמיים - כן זה בכוונה. קראו את שלבי ההכנה ותבינו למה
עוגת שוקולד מהקיבוץ