עוגת קוקוס מוינה

עוגת קוקוס מוינה

אני ממש אוהבת מאפים עם קוקוס. תנו לי עוגת קוקוס בחושה עם קפה הפוך ליד וזו אחלה ארוחת ארבע. שמחה לשתף אתכם במתכון מעולה לעוגת קוקוס בחושה מוינה.
איך וינה קשורה לעוגת קוקוס?
בקיץ 2019 אחותי האהובה ואני הגשמנו חלום וטסנו ביחד לטיול בוינה היפהפייה.
חרשנו את העיר, ביקרנו בהמון מוזיאונים, ארמונות מפוארים ואכלנו מאכלים מסורתיים, שוקולד מוצרט ועוד. בכל בוקר היינו קמות מוקדם, מתארגנות לעוד יום כיף ומתפנקות בארוחת בוקר נהדרת בבית המלון. היה במלון מזנון בסגנון אירופאי, כלי הגשה קטנים מלאים בכל טוב ואני כמובן חקרתי לעומק את הצד של המאפים והמתוקים שם גיליתי את עוגת הקוקוס. עוגה נמוכה, חתוכה לריבועים קטנים מהסוג הצנוע והמפתיע. היא הייתה עסיסית, רכה ומלאת טעמים ואכלנו אותה עם קונפיטורת משמש או פירות יער שהוגשה באופן קבוע בבופה המתוקים במלון. הבטחתי לאחותי שאכין לה בדיוק כזאת עוגה.  עבר הרבה קוקוס אצלי במטבח עד שהגעתי למרקם הנכון :)  אם יש משהו שלירי ואני ממש שמחות בו בדיעבד זו בנסיעה הקסומה שלנו יחד לוינה במיוחד עכשיו בתקופה כה מורכבת בהתמודדות עם נגיף הקורונה בה טיול בחוץ לארץ נראה כה רחוק ולא רלוונטי מכל הסיבות
עוגת קוקוס מוינה

עוגת קוקוס מוינה

מצרכים

תבנית מלבנית 25 על 30 ס"מ או שתי תבניות אנגלישקייק. העוגה לא צריכה להיות גבוהה

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
125 גרם קוקוס (1/4 1  כוסות)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם סוכר (1 כוס)
150 גרם חמאה רכה מאוד
300 גרם יוגורט טבעי סמיך 3%
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים גודל L

סירופ סוכר

100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
50 גרם קוקוס לעיטור  העוגה

עוגת קוקוס מוינהעוגת קוקוס מוינה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
  • לנפות יחד קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה, להוסיף קורט מלח, סוכר, קוקוס לערבב וליצור גומה
  • לתוך הגומה להוסיף חמאה, יוגורט, תמצית וניל וביצים. לערבב, להתחיל לערבב את החומרים בתוך הגומה ואז כלפי חוץ עם היבשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. להיזהר מבחישת יתר
  • להעביר את התערובת לתבנית, ליישר ולאפות כ- 40 דקות. חשוב לא לייבש את העוגה באפייה
  • עד שהעוגה נאפית יש להכין סירופ סוכר. מביאים לרתיחה מים וסוכר, יש לבחוש מעט כדי שהסוכר יימס במים. מהרגע של הרתיחה יש למדוד שלוש דקות ואז לכבות את האש. לא להרתיח יותר מזה אחרת יצא סירופ מרוכז מידי
  • ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור מוזגים עליה את הסירופ באופן שווה ומפזרים מעל קוקוס
  • העוגה נשמרת כשלושה ימים בקיץ בחוץ ובחורף כשבוע. ניתן להקפיא את העוגה
עוגת קוקוס מוינה
הערות והצעות
  • העוגה חלבית כי אין כמו טעם של חמאה והיוגורט הופך את העוגה לעסיסית ובמרקם משגע
  • לעוגה פרווה במקום חמאה - מרגרינה ובמקום יוגורט - קרם קוקוס באותה כמות
  • חמאה רכה מאוד הכוונה לחמאה שבקיץ הייתה מחוץ למקרר כחצי שעה ובחורף כשעה. חמאה שניתן למעוך בקלות. אם אתם ממהרים חתכו את החמאה לקוביות והכניסו למיקרוגל בחום נמוך לכמה שניות עד שתגיעו למרקם רך מאוד
  • זו עוגה לאוהבי הקוקוס - לא להחליף במשהו אחר!
  • אני ממש ממליצה לאכול את העוגה עם מעדן פרי משמש או פירות יער כי החמיצות בפירות משתלבת נפלא עם העוגה
  • הסירופ הכרחי כאן - מעניק לחות מעולה
עוגת קוקוס מוינה

עוגת קוקוס מוינהעוגת קוקוס מוינה


עוגת קוקוס מוינה