עוגת שוקולד וקוקוס ללא גלוטן
כל פסח אני מנסה קצת לגוון ולהכין עוגת
שוקולד קצת אחרת.
אצלנו במשפחה אוהבים מאוד את השילוב של שוקולד וקוקוס אז שחקתי
קצת עם הקוקוס והכנתי כדורי קוקוס טעימים אותם הטבעתי בתוך עוגת שוקולד עשירה על
מנת שיהיה מעניין בזמן חיתוך העוגה
והכי חשוב ממש טעים. העוגה יוצאת מאוד עסיסית, עשירה
ויפהפייה.
בכל ערב חג היא גונבת את ההצגה
מצרכים
תבנית בקוטר 26 ס”מ
עוגת שוקולד
6 ביצים גודל L150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה מאיזה סוג שתבחרו באותה הכמות)
40 גרם קקאו (4 כפות)
60 גרם קמח תפוחי אדמה (6 כפות)
50 גרם קוקוס (1/2 כוס)
כדורי קוקוס
100 גרם שוקולד לבן קצוץ (לפרווה שוקולד לבן טבעוני או פרווה)50 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה באותה הכמות)
60 מ”ל חלב (1/4 כוס) (לפרווה חלב צמחי כמו חלב קוקוס, סויה ועוד)
50 גרם אבקת סוכר
150 גרם קוקוס (1/2 1 כוסות)
ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר25 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה באותה הכמות)
3 כפות חלב (לפרווה חלב צמחי באותה הכמות)
25 גרם שוקולד לבן מומס לעיטור
אופן הכנה
- לשמן היטב בחמאה רכה את תבנית
האפייה. אני מאוד ממליצה לחתוך נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח בפנים
כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה לצלחת הגשה (אם אתם מגישים את העוגה על תחתית
התבנית אין צורך בנייר האפייה)
- חשוב להניח את התבנית על נייר
כסף ולרפד את התבנית מבחוץ כדי שלא יהיו נזילות במהלך האפייה מכיוון שתערובת
העוגה נוזלית ולא מוצקה. לחמם תנור ל- 170 מעלות
כדורי קוקוס
- בקערת זכוכית לשים שוקולד לבן קצוץ דק, חלב, אבקת סוכר וחמאה להכניס למיקרוגל בחום בינוני למשך חצי דקה.
- שימו לב שוקולד לבן מאוד עדין והוא נשרף ממש במהירות לכן יש לשים לב ולחמם אותו במיקרוגל בחום בינוני עד נמוך ולא יותר מחצי דקה בכל סיבוב של המסה במיקרוגל. מוסיפים זמן לפי הצורך וחשוב לערבב אחרי כל סיבוב כזה של חצי דקה חימום במיקרוגל.
- לערבב היטב עם מטרפה על מנת לקבל תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.
- להוסיף את הקוקוס, לבחוש לאחידות ואז לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקפיא
- ממיסים יחד חמאה ושוקולד מריר (במיקרוגל או על בן מארי)
- מקציפים ביצים שלמות ,קורט מלח וסוכר לקצף סמיך ובהיר למשך חמש דקות.
- מקפלים את השוקולד לתוך קצף הביצים בעזרת מטרפה בתנועות עדינות.
- לנפות קקאו וקמח תפוחי אדמה לתוך התערובת, להוסיף קוקוס ולקפל בעדינות לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית.
- להוציא את תערובת הקוקוס מהמקפיא וליצור 16 כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כשלושה עד ארבעה ס”מ) ולהניח את הכדורים בתבנית מעל תערובת העוגה.
- אופים כ- 40 דקות. שימו לב לא להגיע למצב של קיסם יבש אלא קיסם עם מעט פירורים דביקים סביבו.
- יש לקרר היטב את העוגה.
- בזמן שהעוגה בתנור להכין כדורי קוקוס קטנים משארית תערובת הקוקוס ולשמור אותם במקרר עד שנקשט את העוגה.
ציפוי שוקולד
- להמיס שוקולד מריר קצוץ עם חמאה וגם חלב לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- יש להעביר את העוגה לצלחת הגשה ולצפות בשוקולד,
- אני לא מצפה את דפנות העוגה אלא רק נותנת לציפוי לנזול מעט לצדדים.
- שמים את כדורי הקוקוס סביב העוגה ממש קרוב לקצה ולאחר מכן בעזרת שוקולד לבן מומס יוצרים קווים דקים לעיטור.
- העוגה תישמר במקרר שבוע רצוי לאכול אותה בטמפרטורת החדר.
- ממליצה לפרוס את העוגה עם סכין חם, טובלים במים רותחים, מנגבים את הסכין הרטוב במגבת נקייה ואז פורסים