קיש אישי במבחר מליות

 קיש אישי במבחר מליות

קיש אישי במבחר מליות. אותו עקרון כמו של קיש בתבנית טארט גדולה. זמן האפייה קצר יותר אך זמן ההכנה מתארך ועדיין ההשקעה שווה את המאמץ כי באירוח רב משתתפים הרבה יותר אסתטי להגיש מנות קטנות. קיש אישי במבחר מליות הוא פתרון מעולה ובנוסף החימום מהיר יותר וזה יתרון גדול.
  
יש לכם כמה אפשרויות למילוי, מוזמנים לבחור מה שטעים לכם.
אני אוהבת שיש מגוון מליות כאשר אני מארחת ככה כל אחד מוצא את הטעם האהוב עליו.

קיש אישי במבחר מליות

מצרכים

לתבנית מיני מאפינס בכמות של 12 יחידות

בצק פריך מלוח לתחתית הקיש

200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
100 גרם חמאה
1 ביצה בגודל
L
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
2-3 כפות קמח לקימוח משטח העבודה

הכנת הבצק

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים.
מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד.
אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דקות. בזמן הזה מכינים את המלית
.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לא עבה מדי כדי שיהיה מקום למלית ובעזרת מיקד או כוס בקוטר שגדול ב-2 ס"מ מקוטר העיגול בתבנית קורצים עיגולים ומרפדים את השקעים.
דוקרים עם מזלג את התחתית . אפשר לשמור במקרר עד לשלב המילוי או להקפיא
.

קיש אישי במבחר מליותקיש אישי במבחר מליות

מלית בצל  ואגוזי מלך

12 קישים אישיים

3 בצלים בגודל בינוני מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות
25 גרם חמאה
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
1/2 כפית סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
50 גרם  גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם טל העמק או עמק רגילה מגוררת
2 ביצים
אגוזי מלך שלמים לעיטור

אופן הכנה 

במחבת בינוני שמים בצל חתוך, חמאה, שמן ,סוכר מלח ופלפל.
מאדים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד מתקבל צבע זהוב יפה (לשים לב לא לשרוף. צבע זהוב בהיר) לוקח משהו כמו 15-20 דקות להגיע לבצל רך וזהוב.

להוסיף למחבת שמנת מתוקה ולתת לה להתבשל כשתי דקות. להוריד מהאש ולהעביר לקערה. לצנן מעט. להוסיף לתערובת הבצל והשמנת ביצים וגבינות. לערבב היטב ולמלא את קלתיות הקיש שהכנו קודם.
לעטר עם אגוזי מלך שלמים כל קיש ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמתקבל מאפה זהוב.
זמן אפיה כ- 20 עד 30 דקות.  אחר 5-10 דקות. לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.

קיש אישי במבחר מליות

מלית פלפלים בצבעים

12 קישים אישיים

3 פלפלים בצבעים שונים (כתום, צהוב, ירוק כהה, אדום)
1 כף שמן זית
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית מגוררת עבה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור

אופן הכנה 

לשטוף היטב את הפלפלים ולחתוך לקוביות קטנות.
במחבת רחבה לאדות את קוביות הפלפלים יחד עם כף שמן זית כ- 20 דקות על אש בינונית נמוכה ,לא להגיע למצב שהפלפלים נשרפים. הם צריכים לאבד חלק מהנפח שלהם וכך לא יפרישו נוזלים בזמן האפייה. לצנן היטב. להוסיף לפלפלים גבינה בולגרית וגבינת קשקבל. לערבב היטב עם מזלג ולמלא את הקישים.
לערבב שמנת מתוקה עם ביצים ,מלח ופלפל שחור ולשפוך בעדינות מעל תערובת הפלפלים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דקות. לאחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.

מלית עשבי תיבול

12 קישים אישיים

1/2 צרור עירית
1/2 צרור שמיר
4 בצלים ירוקים עם עלים דקים ויפים
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת עבה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור

אופן  הכנה
לשטוף היטב את עשבי התיבול (אני משרה בקערה עם מים וכך שוטפת מספר פעמים ומיבשת) 
לקצוץ דק. עירית אני ממליצה לגזור עם מספרים זה ממש טוב
.
להוסיף לעשבי התיבול את הגבינות ולערבב היטב עם מזלג. למלא את השקעים. לטרוף יחד שמנת מתוקה, ביצים, מלח ופלפל. לשפוך בעדינות מעל מלית עשבי התיבול והגבינות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דקות. לאחר 5-10 דק לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת.

קיש אישי במבחר מליות

מלית ברוקולי וגבינות 

12 קישים אישיים

400 גרם ברוקולי קפוא או 2 ראשי ברוקולי טרי
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם גבינת צ'דר מגוררת עבה או כל גבינה צהובה קשה שטעימה לכם
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור

אופן הכנה

ברוקולי טרי יש לבשל במים רותחים כ-5 דקות. לסנן ולחתוך לחתיכות קטנות.
ברוקולי קפוא יש להפשיר, לסחוט מעט מהמים (ממש להחזיק ביד ולמעוך מעט כדי שיצאו מהגבעולים המים) לחתוך לחתיכות קטנות
.
להוסיף לברוקולי גבינה בולגרית וצ'דר. לערבב היטב ולמלא את השקעים.  
לטרוף יחד שמנת מתוקה, ביצים מלח ופלפל שחור למזוג בעדינות מעל מלית הברוקולי
. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 עד 30 דקות. לאחר 5-10 דקות לשחרר את הקישים מתבנית הקישים ולצנן על רשת

קיש אישי במבחר מליות

הערות והצעות

ניתן למלא את הקיש באיזו מלית שאוהבים. צריך לזכור שיש ירקות זקוקים לתהליך של בישול או אידוי לפני השימוש שלהם כמלית לקישניתן לשחק עם סוגי הגבינות לפי טעמכם האישי .
שמנת מתוקה - אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% שומן ואז אני ממליצה לערבב פנימה כפית קמח לסמיכות
אפשר להקפיא את הקישים ולחמם בתנור כשמתחשק.

קיש אישי במבחר מליות