עוגיות צורות מבצק חמאה נהדר
עוגיות
צורות הן הנשק הסודי שלי לימי גשם וחופשים מהגן ובית הספר. הכי חשוב להכין אותן
מבצק חמאה שיהיה קל לרדד ושוב לרדד כי כאשר מכינים עוגיות צורות עם הילדים חייבים
בצק איכותי ועמיד. יש לתאומים שלי תמונות בכל גיל עומדים על שרפרף במטבח, לשים, מרדדים
ומפזרים סוכריות ושוקולד צ'יפס
מצרכים
יצאו לי שלושה
מגשים מלאים בעוגיות
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה גודל L
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות מים קרים
קישוט העוגיות
ביצה גודל Lסוכריות צבעוניות/שוקולד צ'יפס/סוכר
אופן הכנה
- מנפים קמח ואבקת אפייה לקערת
המיקסר לאחר מכן מוסיפים סוכר, קורט מלח ומערבבים
- מוסיפים לקמח חמאה חתוכה
לקוביות, ביצה ותמצית וניל. מערבלים במהירות בינונית ותוך כדי הערבול מוסיפים
2-3 כפות מים קרים ממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד
ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות ואפשר עד יומיים לשמור על הבצק במקרר
- מחממים את התנור ל - 180 מעלות
(לא טורבו) ומוציאים את הבצק מהמקרר. מחלקים אותו לשני חלקים. חלק אחד
מחזירים למקרר ואת החלק השני יש ללוש מעט לצורת מלבן
- מפזרים מעט קמח על משטח עבודה
ומרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כחצי ס"מ. בעזרת חותכנים יוצרים צורות
ומסדרים אותן בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה
- יש ללוש את שאריות הבצק עם הבצק
שמחכה במקרר ולאחר מכן מרדדים את הבצק על משטח מקומח ושוב חותכים עוגיות
לאיזה צורות שמתחשק לכם
- מברישים את העוגיות במעט ביצה
טרופה על מנת שנוכל להדביק את התוספות. מפזרים סוכריות או מה שמתחשק לכם
ובסוף מפזרים סוכר למי שאוהב.
- אופים את העוגיות כ 12-15 דקות
(זמן האפייה משתנה בין תנורים)
- מצננים היטב את העוגיות
ומעבירים לקופסה סגורה
הערות והצעות
- בקיץ יש להוציא את החמאה מהמקרר 10 דקות לפני ההכנה ובחורף חצי שעה לפני ההכנה ולחתוך לקוביות
- לעוגיות פרווה מחליפים חמאה במרגרינה מכל סוג שמועדף עליכם. לא שמן!
- לעוגיות בטעם תפוז או לימון מוסיפים קליפה מגוררת דק וכמה כפות מיץ במקום מים
- את החותכנים אני קונה בחנויות סטוק יש שם תמיד מבחר משגע
- העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה לפחות שבועיים. אני לא ממליצה להקפיא אותן