עוגת תפוחים פירורים בחושה

 

עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה

עוגת תפוחים רכה ומלאת טעמים וכדי שיהיה מעניין פיזרתי מעל פירורים שבאפייה הפכו לפריכים והוסיפו המון טעם ומרקם. זוהי עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה והכל התחיל בקניות. ראיתי את התפוחים הירוקים, הם נראו עסיסיים וטריים והתחשק לי להכין מהם עוגה

עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה

הערות והצעות

  • לעוגה פרווה יש להחליף חמאה במרגרינה או שמן קוקוס בהכנת הפירורים
  • אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים כמו שזיפים, אפרסקים ועוד
  • אם אין לכם מיץ תפוחים ניתן במקום להשתמש במיץ תפוזים או מים או חלב
  • העוגה טעימה גם בלי הפירורים
  • אפשר להוסיף אגוזים או צימוקים לפי טעמכם

מצרכים

2 תבניות אנגלישקייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

4 ביצים גודל L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
120 מ"ל מיץ תפוחים (1/2 כוס)
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון

פירורים לציפוי

50 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 גרם קמח (3/4 כוס)
1/4 כפית קינמון

עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה
עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפייה
  • להכין פירורים לציפוי ,יש לערבב את כל החומרים יחד אפשר במעבד מזון או עם מזלג ואפילו בידיים לקבלת פירורים. להניח בצד
  • בקערה גדולה לשים ביצים וסוכר ולטרוף יחד כשלוש דקות
  • למזוג פנימה באיטיות שמן ומיץ תפוחים תוך כדי ערבוב עם מטרפה
  • מנפים קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, מוסיפים תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים קינמון, מלח וקוביות תפוחים. מערבבים בעדינות עם מרית או כף עץ ומחלקים את התערובת בין התבניות
  • מפזרים פירורים ומכניסים לתנור לאפייה. זמן אפייה כ - 40 דקות. לבדוק עם קיסם
  • לצנן היטב. העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר ושבוע במקרר
עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה



עוגת תפוחים פירורים בחושה וממש קלה להכנה