מאפינס זיתים וגבינות

מאפינס זיתים וגבינות

מתכון מהיר הכנה, מערבבים הכל בקערה אחת ותוך פחות מחצי שעה הבית מתמלא בריח משגע.
המתכון הזה הוא אחד הפתרונות הכי שימושיים אצלנו בבית לארוחת ערב זריזה ופתרון מעולה לפיקניקים עם המשפחה או החברים ולשמחתי היום הילדים שלי כבר בני נוער והם מכינים בעצמם את המאפינס ולגבי הכלים בכיור אני שומרת על זכות השתיקה :)  
זו דרך נהדרת להשתמש בזנבות של גבינות קשות שנשארו במקרר ואפשר אם אוהבים תירס להחליף את הזיתים בתירס, זה יוצא מעולה. לגבי הקמח ממליצה למי שאוהב לנסות להכין עם קמח כוסמין מלא ,אני שמה את אותה הכמות של קמח אבל מגדילה את כמות אבקת האפייה לשקיק במקום חצי שקיק
מאפינס זיתים וגבינות

מצרכים

12 מאפינס גדולים או 24 מאפינס קטנים

210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקיק)
קורט מלח
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
2 גביעי יוגורט (300 גרם)
2 ביצים גודל
L
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
100 גרם זיתים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות (3/4 כוס)
אפשרות :  לפזר מעל שומשום וחצאי זיתים

מאפינס זיתים וגבינות

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 190 מעלות ומכינים תבנית שקעים מסיליקון או תבניות מאפינס חד פעמיות
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים. יש לערבב עם כף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה על מנת לא לפגוע במרקם . לחלק את התערובת בין גביעי מאפינס ולהכניס לתנור למשך 25 דקות.
  • לבדוק עם קיסם, צריך לצאת יבש ולפי צבע זהוב של המאפינס. אני מעבירה את המאפינס להתקרר על רשת.  ניתן להקפיא את המאפינס
  • רוצים לגוון? ניתן להחליף את הזיתים בתירס או אפונה ירוקה
מאפינס זיתים וגבינות