עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית

עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית

עוגת גבינה אפויה חגיגית ומעודנת. אני מאוד אוהבת חלבה ,יש בבלוג המון מתכונים עם חלבה. במתכון כאן שילבתי טחינה גולמית, דבש וחלבה וניל. חשוב אבל ממש חשוב להשתמש בחלבה טרייה. אין כאן הפרדת ביצים הקצפת ביצים ,מערבבים את מרכיבי מלית הגבינה עם  מטרפה ,מעבירים לתבנית ואופים. במקום קלתית ביסקוויטים אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק

עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית

מצרכים 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ

קלתית

250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם פיסטוקים קלויים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת (לא רותחת)
1 כף דבש
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
25 גרם חמאה מומסת נוספת לשימון התבנית
2 גיליונות נייר אפייה

מלית גבינה

500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת מסקרפונה (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת המלית)
200 גרם שמנת חמוצה 15%
100 גרם סוכר (1/2 כוס) 
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
90 גרם דבש (1/4 כוס)
150 גרם חלבה וניל מגוררת דק
3 כפות קורנפלור
3 ביצים גודל
L בטמפרטורת החדר

ציפוי קרם חלבה

250 מ”ל שמנת להקצפה 32% או 38%
3 כפות ממרח חלבה
שיערות חלבה ופיסטוק קלוי וקצוץ גס לקישוט העוגה

עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית

אופן הכנה

קלתית

  • מכינים את התבנית, מורחים בעזרת מברשת חמאה מומסת על הבסיס ודפנות התבנית. 
  • מרפדים את הבסיס בנייר אפייה, חותכים רצועות נייר אפייה שיהיו  קצת יותר גבוהות מגובה התבנית ומהדקים את הנייר לדפנות. 
  • מורחים בחמאה מומסת את נייר האפייה בתבנית
  • מערבבים יחד ביסקוויטים טחונים ,פיסטוקים קלויים וטחונים, חמאה מומסת, דבש וטחינה גולמית
  • שליש מהתערובת מהדקים לבסיס ואת השאר מהדקים לדפנות בגובה של כ- 6 ס”מ, קצת סבלנות והידוק חזק תאמינו לי זה עובד.
  •  בסיום מעבירים את התבנית למקפיא למשך כחצי שעה
  • מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים את הקלתית 10 דקות, מצננים היטב

מלית גבינה

  • מחממים תנור ל- 170 מעלות.  
  • בקערה גדולה מערבבים יחד גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, שמנת חמוצה וסוכר מוסיפים את שאר חומרי המלית מלבד הביצים ומערבבים עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ומערבבים לאחר כל הוספת ביצה. 
  • מוזגים את הבלילה על הקלתית ואופים במשך שעה ו- 15 דקות. 
  • המלית צריכה להיות מעט רוטטת. זו לא עוגה שעולה לגבהים אך גם לא צונחת. 
  • מעבירים את העוגה למקרר למשך 10 שעות לפחות

עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית

ציפוי קרם חלבה

  • מקציפים יחד שמנת להקצפה וממרח חלבה, לא צריך קצפת יציבה וחזקה אלא מרקם של קרם סמיך.  אפשר אם אתם רוצים לזלף את הקרם להקציף לקצפת חזקה אני מעדיפה קרם רך ועדין
  • מורחים את הקרם ומפזרים מעל שיערות חלבה ופיסטוקים קצוצים. שיערות חלבה נספגות בגבינה בקירור, ממליצה לפזר אותן לפני ההגשה
  • העוגה נשמרת כארבעה ימים במקרר

עוגת גבינה וחלבה אפויה וחגיגית