עוגיות תפוזים פריכות עם תה ארל גרייריחניות ונהדרות
בתוך הבצק שמתי עלי תה ארל גריי שנתנו
טעם נהדר וגם מראה מיוחד כפי שניתן לראות בתמונות העוגיות מנוקדות בעלי תה קטנטנים
וקליפת תפוז מגוררת.
בזמן שהעוגיות נאפות בתנור הבית מתמלא ריח משגע של תפוז ותה
ארל גריי .
אני מאוד אוהבת להכין עוגיות. אפשר לגוון בטעמים, בצורה ולארוז אותן בצנצנת יפה ולתת למי שאוהבים
מצרכים
420 גרם קמח רגיל (3 כוסות )
4 שקיקי תה ארל גריי (ניתן לטחון במטחנת תבלינים לקבלת אבקה אני לא טחנתי)
קורט מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר
1 כף גרידת תפוז
4 כפות מיץ תפוזים טרי או 2 כפות תרכיז תפוזים פריגת קפוא
1 ביצה
4 שקיקי תה ארל גריי (ניתן לטחון במטחנת תבלינים לקבלת אבקה אני לא טחנתי)
קורט מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר
1 כף גרידת תפוז
4 כפות מיץ תפוזים טרי או 2 כפות תרכיז תפוזים פריגת קפוא
1 ביצה
אופן הכנה
- מרפדים שתי תבניות אנגלישקייק בנייר אפייה או ניילון נצמד
- מנפים קמח לקערה בינונית
ומוסיפים קורט מלח ותה ארל גריי (גוזרים את שקיק התיון ומרוקנים מתוכו את עלי
התה) מערבבים היטב
- בקערת מיקסר שמים חמאה, אבקת
סוכר וגרידת תפוז. מערבבים עם וו גיטרה במהירות בינונית ואז מוסיפים ביצה
ומיץ תפוזים. לבסוף יש להוסיף את הקמח.
מערבלים במהירות בינונית רק עד קבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
שווים בגודלם ומניחים בתוך התבניות. מהדקים את הבצק היטב. צריך ממש לדחוס
אותו לתוך התבנית כדי שקיבל צורה יפה ולאחר מכן מעבירים למקפיא למשך שעה
לפחות. ניתן להקפיא את הבצק בתבניות עד חודשיים
- לאחר ההקפאה לחלץ את מלבן הבצק
מהתבנית ולחתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ לסדר בתבנית מרופדת בנייר
אפייה ולאפות בחום של 170 מעלות כ- 15 עד 20 דקות (את התנור יש לחמם מראש)
- לצנן היטב את העוגיות ולאחסן
בקופסה אטומה היטב