מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונה

מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה
וקצפת מסקרפונה

החלטתי להכין מאפינס בהשראת הקינוח האיטלקי. אפיתי מאפינס וניל ,עשיתי בהם שקע קטן ,הרטבתי בסירופ קפה, מילאתי בקרם מסקרפונה נוטלה ומעל זילפתי קצפת מסקרפונה. הקצפת מאוד קלה לזילוף, יוצאת קצפת יציבה וחלקה ואין צורך להשתמש באינסטנט פודינג וניל או בג’לטין לחיזוק הקצפת

מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונה

מצרכים

12 יחידות קאפקייק

מאפינס

140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה גודל
L
50 גרם חמאה מומסת (לא רותחת)
2 כפות שמן
80 מ”ל חלב (1/3 כוס)

סירופ קפה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
120 מ”ל מים (1/2 כוס)
2 כפות קפה גרגרים או אבקה

קרם מסקרפונה נוטלה

100 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
50 גרם נוטלה  (2 כפות)

קצפת מסקרפונה

150 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
250 מ”ל שמנת מתוקה 38% (1 מיכל)
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
לעיטור - אבקת קקאו, פולי קפה

מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונהמאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונה

אופן הכנה

מאפינס

לחמם תנור ל- 180 מעלות. לרפד תבנית מאפינס במנג’טים (תבנית מאפינס בגודל בינוני ,שקע המכיל רבע כוס ולא מאוד עמוק) לנפות לתוך קערה בינונית קמח ואבקת אפייה, להוסיף מלח ,סוכר וסוכר וניל ולערבב, ליצור גומה ולשים בתוכה ביצה טרופה, חלב, שמן וחמאה מומסת לערבב עם כף עד שמתקבלת תערובת אחידה. לחלק באופן שווה בין השקעים ולאפות כ- 15 דקות עד 20 דקות. לצנן את המאפינס על רשת. בזמן שהמאפינס נאפים בתנור נכין סירופ סוכר, מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוסיפים 2 כפות קפה, מערבבים היטב להמסת הקפה ומעבירים לצלוחית לצינון (אפשר במקרר)

קרם מסקרפונה נוטלה

מערבבים יחד נוטלה ומסקרפונה במטרפה לקבלת קרם אחיד, מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ,אפשר למלא את הקאפקייקס גם  בכפית פשוט עם שק זילוף זה יותר קל ואסתטי

מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונה

קצפת מסקרפונה

בקערה גדולה מערבבים מסקרפונה ואבקת סוכר (אני ממליצה לנפות את אבקת הסוכר) לקבלת תערובת אחידה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה מאוד ומקפלים לתערובת המסקרפונה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן או כל צנתר שאתם אוהבים לעבוד אתו

הרכבת הקאפקייקס

בעזרת כף פריזיאן יוצרים שקע במרכז הקאפקייקס (ראו תמונה) אפשר ליצור שקע גם עם כפית רגילה. כל שקע מרטיבים בכף וחצי סירופ סוכר. ממלאים את השקע בקרם מסקרפונה נוטלה ומעליו מזלפים קצפת מסקרפונה. לפני ההגשה מעטרים את הקאפקייקס באבקת קקאו (בעזרת מסננת קטנה) ופולי קפה. הקאפקייקס נשמרים במקרר עד שלושה ימים

מאפינס טירמיסו עם הפתעת נוטלה וקצפת מסקרפונה