שניצל תירס עם טופו אפוי בתנור

שניצל תירס עם טופו אפוי בתנור 

הילדים שלי מאוד אוהבים שניצל תירס ומכיוון שהגדולה שלי טבעונית אני מחפשת איך לטבען את המתכונים ולהכניס להם חלבון ולכן השתמשתי בטופו כדי שיהיה בשניצל חלבון ולא רק תירס. ההכנה ממש קלה וזריז. יוצא מעולה גם בלי פירורי לחם בציפוי והכי חשוב אפשר להקפיא!

שניצל תירס עם טופו אפוי בתנור

מצרכים

10-12 שניצלים

300 גרם טופו קשה
160 גרם תירס (1 כוס)
2 כפות שמן שומשום
2 שיני שום כתושות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1/4 כוס פירורי לחם
2 כפות קמח חומוס או קמח מלא
160 גרם תירס (1 כוס) *זו לא טעות נא לקרוא אופן הכנה

ציפוי

שמן זית
פירורי לחם

שניצל תירס עם טופו אפוי בתנור

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה
  • שוטפים את הטופו, מייבשים וחותכים לקוביות. מכניסים למעבד מזון
  • מוסיפים כוס גרעיני תירס, שמן שומשום, שום כתוש, רוטב צ'ילי ורוטב סויה. מעבדים לקבלת תערובת חלקה, זה לוקח כחמש דקות
  • מעבירים את התערובת הטחונה לקערה גדולה ומוסיפים פירורי לחם, קמח חומוס וכוס גרעיני תירס. מערבבים היטב
  • מברישים נייר אפייה בכף שמן זית
  • יוצרים מהתערובת 12 כדורים שווים בגודלם ומשטחים אותם לשניצלים
  • טובלים כל שניצל בפירורי לחם, התערובת דביקה ולכן הפירורים נדבקו. מניחים בתבנית
  • מברישים כל שניצל במעט שמן ומכניסים את התבנית לתנור למשך כ - 15 דקות
  • אפשר לאפות בטורבו ואם אתם אוהבים שניצל שחום כדאי אחרי עשר דקות להפוך את השניצל כדי שישחים משני הצדדים

שניצל תירס עם טופו אפוי בתנורשניצל תירס עם טופו אפוי בתנור

הערות והצעות

  • הכנתי את השניצלים גם בלי ציפוי פירורי לחם ויצא נהדר
  • אפשר להכין שניצל אפונה באותן הכמויות רק במקום תירס להשתמש באפונה ירוקה
  • במקום פירורי לחם ניתן להשתמש ב- 4 פתית מחיטה מלאה מפוררים
  • אני לא מטגנת שניצלים לכן הם אפויים בתנור אבל אפשר לטגן אם אתם בעניין
  • לא אוהבים תיבול אסייתי? שימו כורכום, מלח ופלפל
שניצל תירס עם טופו אפוי בתנור