מוס תותים בקלי קלות

 מוס תותים בקלי קלות

אני אוהבת קינוחים קלילים וקלים. בדרך כלל אני אחראית על המתוקים במפגשים משפחתיים וחשוב לי להביא מבחר טעמים בכל מני צורות הגשה. קבלו מוס תותים למתחילים. המתכון הזה ממש קל להכנה ואפשר להכין אותו מתותים טריים או קפואים. יוצא מוס אוורירי, ללא שימוש בג'לטין.

מוס תותים בקלי קלות

מצרכים

10 - 8 כוסות אישיות

350 גרם תותים טריים
75 גרם סוכר (1/3 כוס)
2 כפות מיץ לימון טרי
250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
כפות אינסטנט פודינג וניל
עוד תותים טריים לקישוט

מוס תותים בקלי קלות

אופן הכנה

  • לשטוף היטב את התותים ולטחון במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. להוסיף סוכר ומיץ לימון ולטחון יחד. לשמור בצד 100 גרם מהמחית (כחצי כוס)
  • להקציף שמנת עם 2 כפות אינסטנט פודינג לקצפת יציבה אך לא קשה מאוד. לקפל לתוכה את מחית התותים
  • לסדר את הכוסות על מגש ולחלק בניהן את מחית התותים ששמרנו בצד ולאחר מכן להעביר את המוס לשק זילוף ולמלא בו את הכוסות. אפשר כמובן להעביר את המוס בעזרת כף.
  • להעביר את המוס למקרר למשך ארבע שעות לפחות ולפני ההגשה לסדר מעל תותים טריים
  • יש לאחסן בקירור עד שלושה ימים. אני לא ממליצה להקפיא
מוס תותים בקלי קלות

הערות והצעות

  1. כדי שמוס התותים יהיה פרווה משתמשים בשמנת צמחית ולחלבי בשמנת מתוקה להקצפה
  2. אם אתם לא מאוהבי אינסטנט פודינג וניל, אפשר להכין את המוס בלעדיו הוא יהיה יותר רך אך הטעם והמתיקות לא ייפגעו
  3. השתמשתי בכוסות המכילות כ-60 מ"ל, הן ממש קטנות וזו לדעתי המידה הנכונה לקינוח אישי אחרי ארוחת חג או ארוחה גדולה. ככה אפשר לטעום מגוון קינוחים
מוס תותים בקלי קלות