עוגת קינמון פירורים

עוגת קינמון פירורים

מה שמיוחד בעוגה הזאת אלו הפירורים. יש ציפוי פירורים וקינמון פריך ומלית פירורים וקינמון רכה ונימוחה.
אני אוהבת להכין עוגות בחושות. קערה אחת, מטרפה כמה דקות ערבוב וזהו. 
בחרתי בפירורי קינמון על בסיס חמאה וסוכר חום שמשתלבים נפלא במלית ובציפוי.
הפירורים במלית רכים ומתחברים היטב עם המרקם הרך של העוגה
הפירורים בציפוי מקבלים מרקם פריך נהדר
עוגת קינמון פירורים

מצרכים 

שתי תבניות אנגלישקייק או סיר פלא בקוטר 24 ס”מ

פירורי קינמון

150 גרם חמאה רכה (לא מומסת! להוציא אותה מהמקרר 30 דקות לפני ההכנה)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
225 גרם סוכר חום כהה (1 כוס ועוד 3 כפות)
2 כפות קינמון

עוגת וניל

160 גרם סוכר (3/4 כוס ועוד כף)
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים גודל
L
250 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול 15%)
120 מ”ל שמן (1/2 כוס)
2 כפיות תמצית וניל

עוגת קינמון פירורים

אופן הכנה

לרפד תבניות בנייר אפייה, לחמם תנור  ל - 170 מעלות

פירורי קינמון

לנפות קמח לתוך קערה בינונית להוסיף סוכר חום, קינמון וחמאה חתוכה לקוביות. לערבב יחד את כל החומרים בשתי כפות ידיים לקבלת פירורים (רצוי עם קצות האצבעות)

עוגת וניל

לנפות קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לתוך קערה גדולה, להוסיף סוכר ואז יש לערבב היטב ולעשות גומה. בקערה בינונית נשים שמנת מתוקה, ביצים, שמן ותמצית וניל ובעזרת מטרפה נערבב לקבלת תערובת אחידה, לאחר מכן נשפוך אותה לגומה בקמח ונערבב רק לאחידות.
מחצית מתערובת העוגה נשטח בשתי התבניות או בתבנית אחת גדולה. נפזר מעל את מחצית כמות פירורי הקינמון. לכסות את הפירורים בתערובת עוגת הווניל ששמרנו בצד ולשטח אותה באופן אחיד
לפזר מעל את הפירורים שנותרו באופן שווה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 45 דקות. לצנן היטב ולשמור את העוגה עד שלושה ימים מחוץ למקרר

הערות והצעות

  • להכנת עוגה פרווה יש להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה ובמרגרינה במקום חמאה
  • ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת הפירורים בכמות של 100 גרם 
עוגת קינמון פירורים