ביסקוטי שקדים ודבש

 ביסקוטי שקדים ודבש 

ביסקוטי שקדים ודבש

הגעגועים לטיולים בחו"ל הביאו אותי להכין מתכונים שאכלתי בכל מני מקומות וביסקוטי שקדים זו עוגייה איטלקית קלאסית. מסוג העוגיות היבשות שחייבים לטבול במשקה. השקדים השלמים נותנים לעוגייה מראה מהמם וטקסטורה נהדרת ודבש בשביל הטעם והצבע העמוק של העוגיות

ביסקוטי שקדים ודבש

מצרכים

350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 גרם דבש (6 כפות)
2 ביצים גודל L
250 גרם שקדים שלמים עם הקליפה (טבעיים לא קלויים ולא מלוחים)

ביסקוטי שקדים ודבשביסקוטי שקדים ודבשביסקוטי שקדים ודבש

 אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה
  • לנפות לקערה גדולה קמח עם אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה. להוסיף מלח, סוכר ולערבב
  • להוסיף דבש וביצים וללוש ביד, להוסיף שקדים ולהמשיך ללוש לקבלת תערובת אחידה
  • לחלק את התערובת ל- 3 ולגלגל כל חלק על משטח מקומח לגליל. להניח את הגלילים על נייר אפייה ולהכניס לתנור למשך כ- 25 דקות. להוציא ולצנן על רשת
  • הגלילים חייבים להתקרר לגמרי ורק אז יש לחתוך אותם לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. להניח על תבנית תנור שטוחה מרופדת נייר אפייה
  • לאפות את העוגיות בחום של 150 מעלות כ- 15-20 דקות לייבוש העוגיות ולצנן היטב לפני שמאחסנים בקופסה אטומה
ביסקוטי שקדים ודבש

ביסקוטי שקדים ודבש