עוגת שיש עם מיץ תפוזים

עוגת שיש עם מיץ תפוזים

עוגת שיש עם מיץ תפוזים מנחמת וטעימה. יש ימים בהם אני צריכה מתכון קל ומהיר כי אין לי מצב רוח וזמן להתעסק עם משהו מורכב במטבח. המתכון הזה לעוגת שיש עם מיץ תפוזים בדיוק עונה לדרישות. אין צורך במיקסר או מצרכים מיוחדים ואני מאוד אוהבת את השילוב של מיץ תפוזים בעוגות בחושות. אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת בגלל נגיף הקורונה ששינה את שיגרת החיים לכולנו. אני משתדלת לא לתת למצב הרוח העגמומי להשתלט עלי ולהמשיך להכין מתכונים ולצלם אותם. כדי לשתף אתכם עוקבים אהובים ובנוסף כך למשפחתי יש משהו טעים בבית

עוגת שיש עם מיץ תפוזים

מצרכים

שתי תבניות אנגלישקייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

200 גרם סוכר (1 כוס)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
4 ביצים גודל
L
240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קרם שוקולד

20 גרם קקאו (2 כפות)
50 גרם שוקולד מריר פרווה
3 כפות מים רותחים

עוגת שיש עם מיץ תפוזיםעוגת שיש עם מיץ תפוזים

אופן הכנה

קרם שוקולד

לקצוץ שוקולד מריר, להעביר לקערה קטנה מזכוכית, לשפוך מעל מים רותחים ולחמם במיקרוגל למשך 30 שניות על חום בינוני, לערבב לקבלת קרם אחיד וללא גושים. לנפות קקאו, להוסיף לקרם השוקולד ולערבב עד קבלת תערובת אחידה

עוגה

לחמם תנור ל - 170 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפייה. לנפות קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לתוך קערה גדולה. להוסיף סוכר ולערבב, ליצור גומה, למזוג לגומה מיץ תפוזים, שמן ולפתוח ביצים בקערה נפרדת, לטרוף היטב ולמזוג לגומה. בעזרת מטרפה או מזלג לערבב לקבלת תערובת אחידה. לשים לב לא לערבב יותר מידי כדי לא לקבל מרקם צמיגי.
להעביר לתבניות שני שליש מהתערובת ואת השליש הנותר לערבב עם קרם השוקולד ולחלק בין התבניות. ליצור צורת שיש בעזרת קיסם או סכין ולאפות כ- 35 דקות

הערות והצעות

  • אם אין מיץ תפוזים בבית אפשר במקום מיץ תפוחים או חלב קוקוס לפרווה ואם אתם רוצים עוגה חלבית אז חלב פרה באותה הכמות
  • אם תגרדו את קליפת התפוז ותוסיפו לתערובת העוגה תהייה עוד יותר תפוזית וטעימה
  • ניתן להעשיר את העוגה על ידי הוספת שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
  • העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר ושבוע במקרר
עוגת שיש עם מיץ תפוזיםעוגת שיש עם מיץ תפוזים